Tamás Sándor szerintCsatlósnak a tanácsból is távoznia kellene

2007. május 29., kedd, Közélet
Mint már hírül adtuk, szerdán délelőtt Csatlós Mihály Levente kézdivásárhelyi önkormányzati képviselő kilépett az RMDSZ-ből.
Ennek kapcsán Tamás Sándor parlamenti képviselő, az RMDSZ városi szervezetének elnöke azt nyilatkozta lapunknak: ,,más politikai szervezettől eltérően Kézdivásár­helyen immár több mint tíz éve nyitottan politizálnak, ami azt jelenti, hogy például Csatlós tanár úr esetében, aki 1990-től élesen bírálta az RMDSZ-t, nem alkalmaztunk semmiféle megtorló lépést, 2000-től az RMDSZ-listán került be az önkormányzatba, amit előválasztás előzött meg”. Neki is lehetőséget adtak kétszer, hogy részt vegyen az előválasztásokon. Városi képviselőként is sok esetben bírálta a szervezetet. Tamás Sándort nem lepte meg Csatlós lemondása, hiszen ,,mindenkinek jogában áll változtatni a véleményét”. Az RMDSZ városi elnöke szerint, amikor Csatlós lemondott az RMDSZ-tagságról, akkor automatikusan tanácstagi mandátumáról is lemondott. Ha kilépett abból a szervezetből, melynek listáján képviselői mandátumhoz jutott, akkor erkölcsi kötelessége a tanácsból is kilépni, mert ez így tisztességes. Ha nem lép ki, akkor a választmány dönt a továbbiakról. Alkalmazni fogják a törvényes előírásokat, melyek szerint Csatlós nem maradhat meg függetlenként a helyi tanácsban — hangsúlyozta Tamás Sándor.
Hozzászólások
Szavazás
Megalapozottnak tartja-e az európai tisztségviselők Romániát érintő bírálatait?
eredmények
szavazatok száma 196
szavazógép
2007-05-29: Belföld - Páljános Mária:

Belföldi hírek

Nincs teljes egyetértés
Traian Băsescu államfő tegnap a Cotroceni-palotában tárgyalt a parlamenti pártok vezetőivel.
2007-05-29: Közélet - Farkas Réka:

A másik Magyarország (Toroczkai László Sepsiszentgyörgyön)

Erdélyi körútja utolsó állomásaként vasárnap este Sepsiszentgyör­gyön tartott előadást Toroczkai László, a Hatvannégy Vármegye Ifjú­sági Mozgalom elnöke.