Szakembereket jelöl az RMDSZ

2012. április 4., szerda, Közélet

Elsőként az RMDSZ mutatta be városi tanácstag-jelöltjeinek listáját, "nem politikai lista, nem is az érdekcsoportok, platformok emberei kaptak helyet rajta, hanem a szakmai csoportokkal közösen állítottuk össze, tulajdonképpen a majdani bizottságokba nevesítettünk tevékeny szakértőket" – mondta el tegnap Antal Árpád, a szövetség városi elnöke.

Céljuk volt az elmúlt 22 év legjobb jelöltlistáját össze­állítani, tudatában vannak, az önkormányzati munka szakmai tevékenység, és szakemberekre kell bízni. "Olyan embereket kerestem, akik jobbak, mint én" – hangsúlyozta Sepsiszent­györgy jelenlegi városvezetője. Az elmúlt években is többnyire konszenzusra törekedtek, ám szeretnék, ha a következő mandátum alatt olyan emberek képviselnék az RMDSZ-t a tanácsban, akik érvekkel és a tudásukkal szereznek többséget egy-egy javaslatnak – emelte ki Antal Árpád.
A listát a szövetség polgármester-jelöltje, Antal Árpád vezeti, őt követi Czimbalmos Csaba városgondnok és Sztakics Éva jelenlegi alpolgármester. Az RMDSZ-listán a következő Vargha Mihály szobrász, a Székely Nemzeti Múzeum igazgatója, rá számítanak két nagy program kivitelezésében is – az Erdé­lyi Képzőművészeti Múzeum és az Erdélyi Gyűjtőkönyv­tár létrehozatalában –, őt követi Debreczeni László 32 éves közgazdász, Kondor Ágota, a Székely Mikó Kol­légium igazgatója (Keresztély Irmá­tól venné át a tanüggyel kapcsolatos szakmai teendőket), Ke­­le­men Szilárd 24 éves közgazdász (a Háromszéki Ifjú­sági Tanács jelöltje), Mik­lós Zoltán 36 éves pénzügyi menedzser, Magyarósi Imola Pi­roska 29 éves művészettörténész, tanár, Kató Béla gazdasági szakértő, Tischler Fe­renc szakfelügyelő, közgazdász, aki szociális kérdésekkel foglalkozik majd, Aczél Kata 27 éves jogász, Mild Zoltán építész, Zsigmond József 25 éves politológus, egyetemi hallgató és Csatlós László 35 éves közgazdász, szintén az ifjúsági mozgalmak jelöltje.
Antal Árpád elmondta, az RMDSZ tizenegy önkormányzati hely megszerzését tűzte ki célul, azonban teljes listát állít, a további helyekre olyan köztiszteletnek örvendő személyiségeket kértek fel, akik eddig is segítették a városvezetés munkáját, és ezután is támogatni kívánják azt. Nem akarnak részt venni a tanács tevékenységében, tulajdonképpen nevüket adják a listához, és névsor szerint kerülnek fel arra: Cserey Zoltán muzeológus, Csutak Tamás testnevelő tanár, Damokos Csaba képzőművész, Incze Sándor ny. református esperes, József Álmos tanár, Keresztes László ny. tanár, Kisgyörgy Zoltán geológus, Székely István fiatal közgazdász, a cserkészszövetség vezetője, Szilágyi Zsolt énekes és Szonda Sza­bolcs, a megyei könyvtár igazgatója.
Antal Árpád azt is elmondta, több üzenetük is van az összeállított listával: elsősorban az, hogy a következő négy évben is dolgozni szeretnének, nem konfrontálódni, ezért küldenek a tanácsba szakembereket, és nem "véresszájú politikusokat". Fel­hí­vással fordult a másik két magyar alakulathoz, járjanak el hasonlóan. Bízik benne, megemelték a lécet, és ez ösztönzőleg hat majd, tudatában vannak, az arányoktól függetlenül a következő négy évnek is az együttműködésről kell szólnia.

*

A sepsiszentgyörgyi RMDSZ rangsorolta jelöltjeit a megyei tanácsba is, a székek előre eldöntött algoritmus alapján küldhetnek képviselőket a megyei testületbe. Így Tóth-Birtan Csaba a megyei lista második helyére kerül, majd következik Grüman Róbert (4. hely), Ambrus József (7.), Klárik Attila (10.), Keresztély Irma (13.), Bagoly Miklós (16.), Gáj Nándor (19.), Nagy Zoltán (22.), Tittesz Zoltán (25.), Szilágyi Zsolt (28.), Bodor Loránd (31.), Kiss Jenő (33.). A megyei tanácsban az elnök és két alelnök mellett harminc tanácstag tevékenykedik, most az RMDSZ-nek tizenhat önkormányzati képviselője van.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint bejut-e a Sepsi OSK labdarúgócsapata a felsőházi rájátszásba?eredmények
szavazatok száma 181
szavazógép
2012-04-04: Közélet - Demeter J. Ildikó:

Elakadt a Mikó-per

Egy tanút nem tudtak kihallgatni a tegnap, az ügyet jól ismerő bírónő pedig szülési szabadságra megy, ezért más bíróhoz kerül, és így várhatóan lelassul a Székely Mikó Kollégium visszaszolgáltatását megkérdőjelező bűnvádi per, amelyet a volt tanári lakásokat megvásároló egykori bérlők feljelentésére a visszaszolgáltatási bizottság tagjai ellen indított a korrupcióellenes ügyészség.
2012-04-04: Közélet - Bokor Gábor:

Zúgolódnak a gazdák (A felvásárló Csökkentené a tej árát)

Elégedetlenek a háromszéki gazdák, mert a sepsiszentgyörgyi Covalact tejgyár a tej felvásárlási árának csökkentésére készül – mondta el Ötvös Mózes, a szarvas­marhatartók érdekvédelmi szervezetének elnöke.