Bemutató a Tamási Áron SzínházbanTesztoszteron

2012. április 20., péntek, Közélet

Zakariás Zalán rendezésében a sepsiszentgyörgyi Tamási Áron Színház társulata Andrzej Saramonowicz Tesztoszteron című komédiáját mutatja be ma este hét órától a színház új stúdiótermében.

  • Fotó: Barabás Zsolt
    Fotó: Barabás Zsolt

Saramonowicz újságíró, drámaíró, forgatókönyvíró, színész, rendező és producer 1965-ben született, a Varsói Egyetem történelem szakára járt, majd több éven át a Lengyel Televízió munkatársaként és az ország legnépszerűbb lapjainak szerkesztő-újságírójaként és filmkritikusaként dolgozott. A Tesztoszteron cselekményének színhelye egy vendéglő, ahová egy kudarcba fulladt esküvőről túl korán, megbeszélt időpont előtt érkeznek a vendégek. Hat férfi jön, öt fiatal és egy javakorabeli hatodik, aki az apjuk is lehetne. Mint kiderül, egynek-kettőnek egészen biztosan ő az apja, bár a fiúk különböző családokból származnak. Beszélgetnek, vitatkoznak, elfogyasztanak néhány pohár italt, s ahogy kalandokkal teli életük újabb és újabb pillanatait löki felszínre a darab, egyre többet tudunk meg arról, mire képesek a nők, no meg a férfiúi vérben forrongó tesztoszteron.

Hozzászólások
Szavazás
Tavalyhoz képest Ön szerint idén miként alakul a jövedelmi helyzete?
eredmények
szavazatok száma 588
szavazógép
2012-04-20: Közélet - Bokor Gábor:

Árvízkészültség Orbaiszéken

Az utóbbi napok szinte folyamatos esőhullása jelentősen megemelte az orbaiszéki folyóvizek szintjét. Az ár néhol mezőket, mezőgazdasági területeket is elöntött. Kisborosnyó és Nagypatak között házak is veszélybe kerültek. Sok helyen a mezőkön a pangó vizek kisebb tavakká alakultak.
2012-04-20: Nyílttér - :

Az utca hangja

BÍRÓ ZOLTÁN, Árkos. Egy áldott hétig volt – hála a lassan csak beinduló tanügyi reformnak – Árkos a világ közepe. Kicsi óvodásoktól nagy középiskolásokig özönlöttek egész Háromszékről a buszok, személygépkocsik, biciklik, gyalogosok. Van, mivel büszkélkednünk: épített örökségünk, környezetünk, szellemi nagyjaink és értékeink felsorolása hosszú lenne, és rajtunk áll, hogy tovább bővítsük a lajstromot.