Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Választási kampányCsökkentené a bukaresti függőséget az MPP

2012. május 10., csütörtök, Közélet

A kampány első napjaiban nyilvánosságra hozza gazdasági programját az MPP – jelentette be tegnap Kulcsár-Terza József, a párt megyei tanácselnökjelöltje és Bálint József sepsiszentgyörgyi polgármesterjelölt.

Az RMDSZ 22 év alatt nem volt képes valós eredményeket felmutatni, haladás tapasztalható, de tulajdonképpen a Bukarestből ará­nyosan leosztott pénzekkel, illetve a pályázatok útján lehívott összegekkel dicsekednek. Most arra az időszakra kell felkészülni, amikor nem osztogat oly bőkezűen a központi hatalom, és ismét bebizonyosodik, célravezetőbb, hasznosabb lett volna, ha az RMDSZ kormányon azt harcolja ki, hogy több pénz maradjon helyben, ne legyünk kiszolgáltatottak a román főváros kényének-kedvének – hangsúlyozták az MPP-s politikusok. Szük­ség van a térség gazdasági megerősítésére, munkahelyteremtésre, mert ezek nélkül a fiatalok máshol keresik boldogulásukat, és Sepsi­szentgyörgy nem a jövő városa lesz, ahogy azt az RMDSZ-es kampányban hirdetik, hanem tíz év alatt Marosvásárhely, húsz év alatt pedig Kolozsvár sorsára juthat – fogalmazott Kulcsár- Terza József.
Bálint József elsősorban Sepsiszentgyörggyel kapcsolatos terveiket ismertette, vállalkozókat vonzanának ide, olyanokat, akik helyben adóznak majd, és átgondolnák a lakásépítési programot is, a fiataloknak ugyanis munkahelyre és lakásra lenne szükségük, hogy itthon boldoguljanak. Odafigyel­nek majd a pénzek megfelelő elköltésére is, mert véleményük szerint az elmúlt időszakban beruházott össze­gekből akár három-négyszer több dolgot is megvalósíthattak volna. "Lehet politikai baklövés, lehet trehányság az oka, hogy az RMDSZ nem tette meg a megfelelő lépéseket, hogy több pénz maradjon a megyében. Ez lenne a gazdasági önállóság alapja" – fejtette ki Bálint József. Az MPP két vezető politikusa azt hangoztatta, fel kell számolni a bukaresti függőséget. "Székelyföld-központú vezetésre van szükség, nem Bukarestből irányított politizálásra" – fűzte hozzá Kulcsár-Terza József.

Hozzászólások
Szavazás
Önk kire szavaz az elnökválasztás második fordulójában?
eredmények
szavazatok száma 808
szavazógép
2012-05-10: Közélet - :

Aggódik az RMDSZ

Egyelőre csak aggályai vannak a hétfőn beiktatott baloldali Ponta-kormánnyal kapcsolatban az RMDSZ-nek. Kelemen Hunor szövetségi elnök úgy nyilatkozott: az új kabinet máris megakadályozta a MOGYE magyar tagozatának a létrejöttét, a választójogi törvény folyamatban levő módosításával lemondott az arányos képviseletről, és bejelentette, a kulturális autonómia fejezete nélkül fogadja el a parlamentben 2005 óta megrekedt kisebbségi törvényt.
2012-05-10: Közélet - :

Normális, csak nem korrekt (Módosított választási rendszer)

Politikailag normális, hogy egy hatalmon levő párt érdekeit érvényesítse, de nem korrekt a választási módszert megváltoztatni a voksolás előtt fél évvel – mondta Tamás Sándor, utalva arra, hogy a szenátus kedden megszavazta az egy­fordulós, egyéni választókerületes többségi választási rendszer bevezetését.