KovásznaNyitás előtt az új könyvtár

2012. május 12., szombat, Közélet

Ha minden a tervek szerint halad, június második felében megnyitják az új kovásznai könyvtárat. A városi művelődési ház felújításával kapott új székházat a könyvtár, most már hat teremben, tematika szerint rendezhetik el a könyveket. Jelenleg az alkalmazottak a köteteket rakják ki a polcokra. A Biblionet-központ már működőképes, de csak a könyvtárral együtt nyitják meg a közönség előtt.

A városi könyvtár állománya 86 ezer kötetre rúg, ebből 75 ezer van állandó forgalomban. A könyvek fele-fele arányban román és magyar nyelvűek, de közel ötszáz idegen nyelvű kötettel is rendelkeznek – tudtuk meg Fejér Magdolna könyvtárostól.
Új könyvet legutóbb tavalyelőtt vásárolhattak, de tavaly év végén a Márai Alapítvány adományaként ötszáz kötettel gazdagodott a könyvtár. Leg­féltettebb, legértékesebb öt kötetük az 1400-as évekből származik – mondta a könyvtáros. A turistaidény kezdetével nő a könyvtár látogatottsága, az idegenből érkezettek szívesen kölcsönöznek innen könyveket.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Hol tervez nyaralni idén?

eredmények
szavazatok száma 434
szavazógép
2012-05-12: Közélet - Mózes László:

A magyar tánc történelmi rétegződése (Rendhagyó történelemóra Novák Ferenccel)

A magyar tánc évszázadai címmel tartott rendhagyó történelemórát tegnap Sepsiszentgyörgyön Novák Ferenc Kossuth-díjas rendező-koreográfus és a Háromszék Táncegyüttes, tánccal, zenével. A különleges előadást a hét folyamán bemutatták Háromszék több városában, tegnap délben megyeszékhelyi diákok, este pedig főként a tánc holdudvarában mozgó felnőttek követték.
2012-05-12: Közélet - Iochom István:

Háromdimenziós mozi Kézdivásárhelyen

Május 15-től a kézdivásárhelyi Petőfi moziban beindul a 3D-s filmvetítés. Ez lesz a megye egyetlen háromdimenziós moziterme, ahol továbbra is ingyen tekinthetők meg a legújabb filmek.