Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Szuperkoncerttel ­köszöntötték

2012. június 6., szerda, Magazin

Minden idők egyik legnagyobb koncertjével köszöntötték hétfő este Londonban a brit uralkodót gyémántjubileuma, vagyis trónra lépésének 60. évfordulója alkalmából.

A világsztárokat felvonultató több százezres népünnepélyre váratlan árnyékot vetett II. Erzsébet királynő férje, Fülöp edinburghi herceg kórházi kezelést igénylő, hirtelen megbetegedése.
A gyémántjubileumi hosszú hétvége egyik legkiemelkedőbb rendezvénye volt a hétfő esti szuperkoncert a Bu­ckingham-palota – a legfőbb londoni királyi rezidencia – előtti téren. A több mint kétórás rendezvényen a brit és a nemzetközi poprock legnagyobb világsztárjai léptek fel. A sort Robbie Williams nyitotta, mintegy engedélyt kérve a nézőtéren helyet foglaló királyi családtól a szórakoztatásra a Let Me Entertain You eléneklésével. Sir Cliff Ri­chard 1968-as eurovíziós világslágerével, a Congratulations című örökzölddel köszöntötte az uralkodót, majd mások mellett Sir Elton John, Sir Tom Jones, Stevie Wonder, Shirley Bassey, Jools Holland, Ruby Turner, Annie Lennox és Kylie Minogue váltotta egymást a palota előtti téren kialakított körszínpadon. Az éjszakába nyúló koncertet – az óvatos becslések szerint is legalább 250 ezres közönség egetverő üdvrivalgása közepette – Sir Paul McCartney zárta. Sir Paul olyan klasszikusokat szólaltatott meg, mint a Magical Mystery Tour, a Let It Be, az All My Loving, az azonos című James Bond-filmepizód főcímdala, a Live and Let Die, és végül a kritikusok által sokszor kinevetett, de a hétfő esti közönség által rajongva fogadott Ob-La-Di-Ob-La-Da. A szuperkoncert legnagyobb meglepetést keltő zárómozzanata mindazonáltal az volt, amikor maga az ünnepelt jelent meg a színpadon a műsor összes résztvevőjével együtt. II. Erzsébet királynő nem szólt ugyan az Admiralitás és a Buckingham-palota közötti híres Mall sugárúton összegyűlt, őt ünneplő több százezres tömeghez, a megjelentek nevében azonban a királyi házaspár elsőszülött fia, a 64 esztendős Károly trónörökös köszöntötte megindító beszédben jól láthatóan könnyekig meghatódott édesanyját, megköszönve neki az elmúlt hatvan évben tanúsított példamutatását, és azt, hogy „a britek büszkék lehetnek arra, hogy britek”.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint tisztségben marad-e a Dăncilă-kormány év végéig?


eredmények
szavazatok száma 715
szavazógép
2012-06-06: Magazin - :

Feltárulnak a középkori egyetem romjai

Nyár végére látogathatóvá válnak a pécsi középkori egyetem romjai. Magyarország 1367-ben alapított első egyetemének feltárását csaknem harminc éve kezdték meg, ám a helyreállítási munkálatokra csak tavaly sikerült forrást szereznie a nemzeti vagyonkezelőnek.
2012-06-06: Magazin - :

Számítógép-legendák múzeumban

Korszakos jelentőségű számítógépeket tekinthetnek meg az érdeklődők a Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum Műszaki Tanul­mánytárában június 9-én Budapesten.