Ezer csoda az erdei iskolában

2012. június 14., csütörtök, Közélet

Hányféle fecske tanyázik vidékünkön, és miért van belőlük kevesebb, mint régen? Miért kell júniusban gyűjteni és szárítani az aszat és a csorbóka magtobozát, ilyenkor eltávolítani az elfoglalt fészkekből a fiatlan tojásokat?

  • Albert Levente felvétele
    Albert Levente felvétele

Mire jó a vadcsombor, bodza és egyéb gyógynövény? Többek között ezekről gyűjtenek ismereteket a napokban a sepsiszentgyörgyi Váradi József Általános Iskola Step by step programos harmadikosai, akik a Benedek-mezei táborban töltik a tanév utolsó előtti hetét.A keddi erdőjárás során a gyermekek hang és küllem után ismerkedtek a madarakkal, illat és tapintás alapján a fákkal, vakvezetős játék segítségével tájékozódtak, és millió kérdéssel ostromolták Kelemen Lászlót, a Rara Avis Madárvédő Egyesület elnökét, este pedig éjsza­kába nyúlóan fürkészték az eget a helyszíni csillagvizsgáló és György Zsolt segítségével. Tegnap rajzban, mesében, drámajátékban mutatták be az addig felgyűlt tudományt, ismerkedtek a gyógynövényekkel, ma és holnap nemezelnek, agyagból készítenek madarakat. Balázs Réka és Halada Melinda tanítványai közül többen azt mondták, legérdekesebb a 30 cm-es „minitúra” volt, nagyító segítségével figyelték meg egy parányi terület ezernyi csodáját.
 

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint milyen lesz a járvány negyedik hulláma?eredmények
szavazatok száma 845
szavazógép
2012-06-14: Közélet - Szekeres Attila:

Vád alá helyezték a rendőrt (Tragédia Nagybaconban)

A szombat esti nagybaconi tragédia után, tegnapi kihallgatását követően az ügyészség vád alá helyezte Bedő Imre rendőrbiztost, aki a kivizsgálás ideje alatt szabadon védekezhet, ám megtiltották, hogy harminc napon belül elhagyhassa az országot.
2012-06-14: Közélet - Mózes László:

Hatékonnyá tenni a szervezeteket (Unitárius vállalkozói fórum)

Újraindította a tíz évvel ezelőtt elkezdett vállalkozói fórumát a Sepsiszentgyörgyi Unitárius Egyházközség.