Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Ezer csoda az erdei iskolában

2012. június 14., csütörtök, Közélet

Hányféle fecske tanyázik vidékünkön, és miért van belőlük kevesebb, mint régen? Miért kell júniusban gyűjteni és szárítani az aszat és a csorbóka magtobozát, ilyenkor eltávolítani az elfoglalt fészkekből a fiatlan tojásokat?

  • Albert Levente felvétele
    Albert Levente felvétele

Mire jó a vadcsombor, bodza és egyéb gyógynövény? Többek között ezekről gyűjtenek ismereteket a napokban a sepsiszentgyörgyi Váradi József Általános Iskola Step by step programos harmadikosai, akik a Benedek-mezei táborban töltik a tanév utolsó előtti hetét.A keddi erdőjárás során a gyermekek hang és küllem után ismerkedtek a madarakkal, illat és tapintás alapján a fákkal, vakvezetős játék segítségével tájékozódtak, és millió kérdéssel ostromolták Kelemen Lászlót, a Rara Avis Madárvédő Egyesület elnökét, este pedig éjsza­kába nyúlóan fürkészték az eget a helyszíni csillagvizsgáló és György Zsolt segítségével. Tegnap rajzban, mesében, drámajátékban mutatták be az addig felgyűlt tudományt, ismerkedtek a gyógynövényekkel, ma és holnap nemezelnek, agyagból készítenek madarakat. Balázs Réka és Halada Melinda tanítványai közül többen azt mondták, legérdekesebb a 30 cm-es „minitúra” volt, nagyító segítségével figyelték meg egy parányi terület ezernyi csodáját.
 

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint a Sepsi OSK bejut a Román Kupa döntőjébe?
eredmények
szavazatok száma 949
szavazógép
2012-06-14: Közélet - Szekeres Attila:

Vád alá helyezték a rendőrt (Tragédia Nagybaconban)

A szombat esti nagybaconi tragédia után, tegnapi kihallgatását követően az ügyészség vád alá helyezte Bedő Imre rendőrbiztost, aki a kivizsgálás ideje alatt szabadon védekezhet, ám megtiltották, hogy harminc napon belül elhagyhassa az országot.
2012-06-14: Közélet - Mózes László:

Hatékonnyá tenni a szervezeteket (Unitárius vállalkozói fórum)

Újraindította a tíz évvel ezelőtt elkezdett vállalkozói fórumát a Sepsiszentgyörgyi Unitárius Egyházközség.