Az algyői népszínház Bikfalván

2012. június 22., péntek, Közélet

Nem mindennapi esemény készül a sokkúriás kis faluban: szombaton, június 23-án 18 órától a Szeged melletti Algyő Móra Ferenc nevét viselő társulata szerepel a szépen felújított művelődési házban.

Az 1998-ban még hivatásos, ma már önkéntes színészi csapattal értéket teremtő, a Ma­gyarok Világszövetségének és az Ötágú Síp Kulturális Egyesületnek bábáskodásával alakult népszínház társulata Molnár Ferenc egyik legjobb vígjátékát mutatja be Bik­falván: az Olimpia 99 évvel ezelőtti történet egy magyar huszárról egy osztrák üdülőben. Az előadás ajándék a helybeli közönségnek: a Móra Ferenc Népszínház művészeti vezetője, Kátó Sándor ugyanis – aki 1972-ben a marosvásárhelyi Szentgyörgyi István Színművészeti Akadé­mián végzett, és harminc év alatt a sepsiszentgyörgyi, a temesvári, a budapesti nemzeti, a szegedi és a szabadkai színháznál, de több magyar filmben is játszott  – a vidéki színjátszás és a vándorszínészet elkötelezett híve, elemi célkitűzése az élő anyanyelvi kultúra közvetítése a Kárpát-medence magyarsága felé; e fellépéssel baráti meghívásra válaszol az algyői társulat. A színielőadáshoz igazították a bikfalvi falunapokat is, amelyek műsora még alakul, a színvonalért azonban már nem kell aggódni.(demeter)

Hozzászólások
Szavazás
Részt kíván-e venni a májusi európai parlamenti választásokon?eredmények
szavazatok száma 220
szavazógép
2012-06-22: Közélet - Váry O. Péter:

Könnyed, nyáresti kirándulás

A Múzeumok éjszakája nevű kulturális program bő évtizede indult Franciaországból a „könnyed, nyáresti kirándulás” jegyében.
2012-06-22: Közélet - :

Nemzedékek találkozója

Fiatalok látogattak a hét elején a sepsiszentgyörgyi Zathureczky Berta Otthonba – a közös programot az aktív időskor és a nemzedékek közötti szolidaritás európai éve alkalmából rendezték.