Kisvárdai díjak a Tamási Áron Színháznak

2012. július 2., hétfő, Közélet

A kisvárdai fesztiválon való fellépéssel zárta az évadot a sepsiszentgyörgyi Tamási Áron Színház – közölte a társulat. A Magyar Színházak XXIV. Kisvárdai Fesztiválján a Bocsárdi László által rendezett Bánk bán című előadást mutatták  be, melyet a szombat este tartott díjátadó gálán három díjjal jutalmaztak.

Az előadás elnyerte a Budapest Főpolgármesteri Hivatal által felajánlott díjat, amely egy budapesti vendégszereplés és egyúttal televíziós felvétel megvalósításának költségeit tartalmazza. Az előadásban nyújtott Bánk-alakításáért Mátray László színművész elnyerte az Emberi Erőforrások Minisztériuma által felajánlott különdíjat. Az előadásban nyújtott Biberach-alakításáért Pálffy Tibor színművész elnyerte a Leleszi Tibor, Kisvárda város polgármestere által felajánlott díjat.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint mi lenne a helyes medve-ügyben?


eredmények
szavazatok száma 707
szavazógép
2012-07-02: Belföld - :

Hírsaláta

JÚLIUS DRÁGÍTÁSOKKAL ÉRKEZIK, a villamos energia ára öt százalékkal emelkedik, és ismét nő a cigarettaféleségek és dohányáruk ára. A drágulás egy 100 lejes havi számlán öt lej emelkedést jelent, a cigarettáért csomagonként 15–20 banival kell többet fizetni. Jó hír ellenben, hogy a külföldi mobiltelefon-beszélgetések és üzenetek ára 27,3, illetve 18,2 százalékkal csökken. (Gândul)
2012-07-02: Közélet - Iochom István:

Testvértelepülési szerződést írtak alá (Népünnepély Esztelneken)

A hét végén Esztelnek önkormányzata és a Nagy Mózes-iskola tizenegyedik alkalommal szervezett a felsőesztelneki iskola udvarán falunapokat, melyen a magyarországi Segesd testvérfalu hatvanfős küldöttsége is jelen volt. Ők június 24-től vendégeskedtek ma reggelig a községben egy sikeres uniós pályázatnak köszönhetően. Tegnap Sógor Csaba európai parlamenti képviselő volt a rendezvény díszmeghívottja.