Művészi falumonográfia

2012. július 30., hétfő, Közélet

Rendhagyó falumonográfiával ajándékozták meg Málnást szerzői. Ilyen, fotóalbumba oltott faluismertetéssel biztosan kevés közösség dicsekedhet tájainkon. A munkát az előszót jegyző Tőkés László jelenlétében mutatták be pénteken a református parókián.

  • Tőkés László és Kisgyörgy Tamás. Balla Barna felvétele
    Tőkés László és Kisgyörgy Tamás. Balla Barna felvétele

A művészi fényképeket Kovács Endre alsóőrsi fotóművész készítette, egy kicsit a testvértelepülés érzelmeit is artisztikus formába öntve – mondotta Balla Barna református lelkész, a valamikor itt szolgáló Tőkés nagytata mai utóda. A Kovács Attila iskolaigazgató és Kisgyörgy Tamás társszerkesztésében megjelent, kiemelkedően szép kiállítású kötet a Charta nyomda színvonalas munkáját is dicséri. Lakatos Mihály, a szentgyörgyi magyar kulturális központ vezetőjének méltató szavai után Cserey Zoltán történész az általa írt fejezetből emelt ki érdekességeket, így többek közt azt: Málnás a középkorban ama sajátosságával hívta fel magára a figyelmet, hogy benne a nem katonarendű elem volt túlsúlyban évszázadokig, s később az iparosítás úttörőjeként az első üvegycsűrnek adott otthont.(b. kovács)

Hozzászólások
Szavazás
Részt kíván-e venni a májusi európai parlamenti választásokon?eredmények
szavazatok száma 189
szavazógép
2012-07-30: Közélet - Iochom István:

A gyerekkori elhízás ellen (Táplálkozási és életmódtábor)

A számos népbetegség közül a gyerekek körében leginkább a táplálkozási betegségek, azok közül is az elhízás jelent nagy gondot. Éppen ezért Kovászna Megye Tanácsának kezdeményezésére, az Evita Alternatív Tanulmányi Egyesület közreműködésével múlt héten a Katrosában ilyen gyerekek számára szerveztek tábort. Az ötnapos táborban félszáz, 8 és 12 év közötti fiatal vett részt.
 
2012-07-30: Közélet - :

Tüzes szombat Alsó-Háromszéken

Kigyulladt egy ház tetőszerkezete szombaton Elő­patakon, a tűzoltókat 22 óra után riasztották, s a helyszínre irányított három csapatnak körülbelül kétórás beavatkozás után sikerült eloltania a lángokat.