Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Berecki falunapok

2012. augusztus 13., hétfő, Közélet

Bereck polgármesteri hivatala és önkormányzata a hét végén a sörkertben szervezte meg a falunapokat. A kilencedik faluünnepen jelen volt Polonyi Géza, Ma­gyar­ország bukaresti nagy­követségének titkára és felesége is, továbbá mindkét magyarországi testvértelepülés képviseltette magát. Tót­komlós küldöttségét dr. Garay Rita polgármester vezette, Hód­mezővá­sár­helyről a képviselő-testület tagjai jöttek el Gábor Áron szülőfalujába.

  • A szerző felvétele
    A szerző felvétele

A kétnapos rendezvényt szombaton Dimény Zoltán pol­gármester nyitotta meg, magyarul és románul köszöntötte falusfeleit és a határon túli vendégeket, majd köszönetet mondott azért, hogy a község választópolgárai a június 10-i helyhatósági választásokon ismét neki szavaztak bizalmat. Mindkét napon fellépett a hely­beli Comenius-iskola, valamint Maricica Miho­ianu mold­vai népdalénekes, de a barantabemutató, az öreg­fiúk-mérkőzés, a népi tánc és a mulatós zene sem maradt el. Fel­lépett többek között Bettina, Kusztura Sándor, Angie, az idei X-faktoros Lil C, a lemhényi Tini Duo, M. C. Badi.
Tegnap Máté Róbert, az egyházközség új plé­bánosa, a gyulafehérvári Caritas volt lelki igazgatója celeb­rálta az ünnepi szentmisét. A második nap sztárvendége a közkedvelt Despe­rado együttes volt.
Mindkét nap az eső többször is eleredt, megzavarva a szabadtéri rendezvényt.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint tisztségben marad-e a Dăncilă-kormány év végéig?


eredmények
szavazatok száma 427
szavazógép
2012-08-13: Közélet - Iochom István:

Forró Antal-emlékkiállítás

Bereckben péntek délután, a falunapok elő­estéjén nyílt meg a művelődési központ előcsarnokában a harminc évvel ezelőtt elhunyt, kézdimartonosi szárma­zású Forró Antal (1924. március 7. – 1982. augusztus 11.) festőművész, grafikus, egyetemi tanár emlékét idéző, tizenkilenc munkát – tíz arcképet és kilenc pasztell tájképet – bemutató tárlat.
2012-08-13: Közélet - :

Építik a ravatalozót Zágonban

Hamarosan megkezdik a zágoni katolikus temető melletti telken a ravatalozóház építését. A kivitelezési szerződést aláírták, a tanács a tervet is elfogadta – tudtuk meg Kis József polgármestertől.