Ismét dolgozik a borvíztöltöde

2012. szeptember 11., kedd, Közélet
Megállapodtak, így tegnaptól ismét dolgoznak a bibarcfalvi borvíztöltöde alkalmazottjai.
Pénteken megkapták a júliusra szóló előleget, kéthetente pedig az elmaradások újabb részeit folyósítják, azaz november végéig törlesztik az „új cég” (a „régi”, az Aqua-Nat Prod & Distrib Kft. sok tekintetben a mostani vállalat jogelődjének számít – szerk. megj.) által felhalmozott adósságot. Amennyi­ben az ételjegyeket nem tudja a cég kiadni, annak értékét is készpénzben kapják meg a dolgozók, az Aqua Nat által ki nem fizetett béreket pedig decemberben adná meg a vállalat. Az alkalmazottak szerint a kifizetéseken múlik, hogy folyamatos lesz-e a termelés: a megegyezés bármiféle felrúgása esetén ismét sztrájkolni kezdenek.(hecser)
 
Cikk megjelenési időpontja: 2012-09-11 00:00
Hozzászólások
Szavazás
Részt vesz-e a kormány által kezdeményezett népszavazáson a család meghatározásáról?

eredmények
szavazatok száma 83
szavazógép
2012-09-11: Közélet - Bokor Gábor:

Közeledik a választás (Agrárkamarák alakulnak)

Október hetedikén kerül sor az agrárkamarák általános választására – döntött a kamarák létrehozásának országos kezdeményezőbizottsága. Az előkészületek Háromszéken is erőltetett menetben zajlanak, már megalakult a megyei kezdeményezőbizottság, elnökének Bajcsi Ákos gazdálkodót választották.
 
2012-09-11: Közélet - :

Háromszéki műemlékek Fogarason

Két magyar, mégpedig háromszéki érdekeltségű előadást mutattak be pénteken a fogarasi vár Diéta Termében a Valeriu Literat Fogarasföld Múzeuma által szervezett Románia műemlékei című országos kollokvium ötödik kiadásán.