LabdarúgásA kézdialmási Tamás Nándor a gólkirállyal edzett

2012. szeptember 21., péntek, Sport

Tamás Nándor, a kézdialmási Kelemen Didák Általános Iskola tanulója egy focis videoklippel nevezett a Cartoon Network által szervezett Aranylabda-bajnokságra, és a zsűri egyedüli magyarként beválogatta a legjobb húsz romániai döntős közé. Az internetes szavazások alapján Nándi elnyerte a fődíjat, más európai országokból érkezett társaival együtt szeptember 16-án Románia képviselőjeként Manchesterben Robin van Persie holland labdarúgóval, a londoni Arsenal csapatától augusztusban a Manchester Unitedhez átigazolt gólkirállyal edzett. (Iochom)

  • Tamás Nándor Robin van Persie-vel
    Tamás Nándor Robin van Persie-vel

A 10–15 éves, két lányból és hét fiúból álló csoport vasárnap délelőtt érkezett az edzés helyszínére, ahol átöltöztek Ben 10-es (az egyik Cartoon Network sorozat) futballmezeikbe, majd elvégezték a szükséges bemelegítő gyakorlatokat. Kisvártatva megérkezett Robin, majd rövid ismerkedést követően együtt megnézték a győztes videókat, és nekiláttak a munkának. Robin elmondta, hogy ugyanazt a szigorú edzéstervet készítette elő a gyerekeknek, amelyet ő nap mint nap teljesít. Öröm volt ez a nap. Lenyűgözött az a futballtudás, elkötelezettség és lelkesedés, amelyről ezek a gyerekek fiatal koruk ellenére tanúbizonyságot tettek. Bámulatra méltó, hogy ez a sok különböző nyelven beszélő és egyéni futballstílussal játszó gyerek ilyen jól megértette egymást a foci nyelvén. Gyönyörűség volt nézni, hogy mekkora örömmel játszottak. Ismét bebizonyosodott, hogy a sport és a foci összehozza az embereket. A továbbiakban azt tanácsolom a gyerekeknek, hogy játsszanak annyit, amennyit csak lehet: az utcán, a pályán, a házban, bárhol – nyilatkozta a futballsztár.                    (www.hvg.hu)

Megyei bajnokságok
A listavezető Illyefalva Ozsdolán vendégeskedik, a Sepsi OSK Perkőt fogadja, a Kovásznai Dolores Bodokra látogat, Bodzafordulón pedig a helyi alakulat Szitabodza ellen lép pályára a IV. liga hatodik etapjában. A mérkőzések (ifjúságiak 15, felnőttek 17 óra): szombaton Bodok–Dolores, Sepsi OSK–Perkő, Barót–Bölön; vasárnap Ozsdola–Illyefalva, Csernáton–Bardoc, Bodzaforduló–Szitabodza, Gelence–Bereck, Papolc áll.
Az ötödik ligában az új éllovas Maksa a sereghajtó otthonában játszik, az ötödik forduló rangadója előreláthatóan a Kommandó–Nagybacon találkozó lesz. A meccsek (ifjúságiak 15, felnőttek 17 óra): szombaton Torja–Árkos, Kovászna–Nemere, Hidvég–Nagyajta; vasárnap Uzon–Kilyén, Bárkány–Maksa, Réty–Szotyor, Nagyborosnyó–Dálnok, Kommandó–Nagybacon.

Steaua–Rapid
A román élvonalbeli pontvadászat 9. fordulójának találkozói: ma Chiajna–Ceahlăul (19 óra, DigiSPort 1), Besterce–Petrolul (21.30 óra, DigiSport 1); szombaton Szörény­vár–Galaci Oţelul (19 óra, DigiSport 1), Kolozsvári U–Dinamo (21.30 óra, DigiSport 1); vasárnap Astra–Gázmetán (19 óra, DolceSport), Brassói FC–FC Vaslui (19 óra, DigiSport 1), Pandurii–Kolozsvári CFR (21.30 óra, DigiSport 1); hétfőn Konstanca–Jászvásár (18 óra, DigiSport 1), Steaua–Rapid (20.30 óra, Antena 1 és Dolce Sport 1).

Videoton–Győri ETO
A magyarországi OTP Bank Liga 8. fordulójának mérkőzései: ma Szombathelyi Haladás–MTK, Diósgyőr–Paks; szombaton Újpest–Kecskemét, Eger–Debrecen, Lombard FC–Pécs, Budapest Honvéd–Kaposvár; vasárnap Videoton–ETO, Siófok–Ferencváros.                           (tibo)
 

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint bejut-e a Sepsi OSK labdarúgócsapata a felsőházi rájátszásba?eredmények
szavazatok száma 181
szavazógép
2012-09-21: Mi, hol, mikor? - :

Mi, hol, mikor?

Színház
* A sepsiszentgyörgyi Tamási Áron Színházban Spiró György Az imposztor című darabját ma 19 órától a Tamási–2 bérletesek láthatják a nagyteremben (nézőtér a színpadon). Rendezte: Keresztes Attila.
2012-09-21: Sport - Tibodi Ferenc:

Bennmaradás és tapasztalatszerzés (Asztalitenisz)

Péntektől vasárnapig a buzăui Romeo Iamandi Sportcsarnokban rendezik meg (nyolc-nyolc csapattal) a 2012–2013-as női és férfi asztalitenisz szuperliga első – egyetlen őszi – fordulóját (a pontvadászat egyébként ötszakaszos lesz).