Olosz Gergely: „szappanbuborékok” a vádak

2012. október 6., szombat, Közélet

Politikai megrendelésre felfújt „szappanbuboréknak” tekinti Olosz Gergely a korrupcióellenes ügyészség ellene felhozott vádjait. Tegnap kiadott közleményében az RMDSZ háromszéki képviselője elfogadhatatlan szakmai hibának minősítette a vádemelést, a nevéhez kapcsolt ügyet koholmánynak tekinti, amelyet a lejáratására, választási esélyeinek csökkentésére indítottak el éppen a választási kampány előtt.

Mindez nem újdonság számára, a négy évvel ezelőtti választásokat megelőzően is hasonlóan súlyos és hasonlóan alaptalan vádak ellen kellett védekeznie. „Akkor másfél évre volt szükségem, hogy bebizonyítsam a vádak valótlanságát, és az ártatlanságom már korántsem volt annyira érdekes, korántsem kapott akkora nyilvánosságot, mint amekkorát az ellenem felhozott vádak kaptak” – írja. Olosz szerint „az újabb vádak nem egyebek, mint rendelésre készült szappanbuborékok, lejáratásom érdekében kiagyalt politikai tűzbombák”, amelyekkel „kötelessége teljesítésében, a közössége képviseletében” próbálják megakadályozni őt és a szövetséget, hiszen nem ez az első eset, amikor RMDSZ-es politikusokat „ártatlanul meghurcolnak”. Ennek ellenére készséggel áll a bíróság rendelkezésére, és bízik az igazságszolgáltatásban.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint mikor lesz vége a koronavírus-járványnak?eredmények
szavazatok száma 349
szavazógép
2012-10-06: Közélet - :

November elsején lesz a tárgyalás (Folytatódik a Mikó-per)

Elfogadta a vádlottak tegnap benyújtott halasztási kérelmét a ploieşti-i táblabíróság a Székely Mikó Kollégium visszaszolgáltatása miatt indult – és a hírhedt buzăui ítélettel alapfokon már lezárult – perben, amelyben a restitúciós bizottság két magyar tagját háromévi letöltendő börtönbüntetésre ítélték. A következő tárgyalást november elsejére tűzték ki.                                              (Demeter)
2012-10-06: Közélet - Farkas Réka:

Két magyar párt nem juthat be (Márton Árpád a választási esélyekről)

Matematikailag lehetetlen, hogy két magyar párt is bejusson a parlamentbe, erre az alternatív küszöb sem nyújt esélyt – nyilatkozta Márton Árpád képviselő, aki az RMDSZ színeiben indul egy újabb parlamenti mandátumért.