Eruptio X.

2012. október 13., szombat, Közélet

Tegnap délután került sor az Eruptio X. – Régióközi Akcióművészeti Találkozóra Sepsiszentgyörgyön. A Háromszéki Akcióművészeti Társaság tagjai a Lábas Ház kiállítótermében kezdték meg a performanszok bemutatását.

Ütő Gusztáv, a rendezvény szervezője, az Etna Alapítvány elnöke bevezetőként elmondta, hogy ezúttal pénzszűke miatt a külföldi meghívottak elmaradtak. Toró Attila: A szabadság apró körei, Péter Alpár: L. R., Daczó Enikő: Erős zsinór, Éltes Barna: Édesanyám,   Ütő Kinga és Ütő Gusztáv: Autonómia című akcióit láthattuk, Kispál Ágnes Evelin pedig az árkosi úton mutatta be performanszát.(a. l.)
 

Hozzászólások
Szavazás
Mi a véleménye arról, hogy Sepsiszentgyörgyön a járványügyi vörös forgatókönyv lépett életbe?

eredmények
szavazatok száma 902
szavazógép
2012-10-13: Közélet - :

A szolidaritás gyertyái

Ahogy a gyertya fénye nem alszik ki, úgy őrizzük szívünkben a szeretetet, és segítsünk embertársainkon, még ha szegények vagyunk is, és a gazdasági válság mind­annyiunkat megpróbál – hangzott Szabó Lajos kanonok felhívása tegnap este Sepsiszentgyörgyön a Mikó Imre-szobor előtti járdán, ahol a Caritas Egymillió csillag a szegényekért szolidaritási akciója zajlott.
2012-10-13: Közélet - :

Szemétgyűjtés Kovásznán

A májusi sikeres akción felbuzdulva ma újabb szemétgyűjtést szervez a kovásznai FIKOSZ ifjúsági szervezet. A helyszín ugyanaz: a sípálya melletti Árpád-forrás környékén dolgoznak – tudtuk meg Dimény Hunor elnöktől.