A magyar festészet napja

2012. október 20., szombat, Közélet

A magyar festészet napja tiszteletére csütörtökön délután székelyföldi hivatásos és amatőr képzőművészek csoportos tárlata nyílt meg a kézdivásárhelyi Vigadó emeleti kistermében, ahol háromszéki, Hargita és Maros megyei alkotók állítottak ki harminckét, vegyes technikával készített munkát.

  • A szerző felvétele
    A szerző felvétele

A tárlat megszervezését a Bardócz Csaba által vezetett Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács kézdiszéki szervezete vállalta, és a megnyitón Sándor Krisztina, az EMNT ügyvezető elnöke is jelen volt. A  kiállított munkákat maguk a képzőművészek mutatták be. A tárlat november 9-ig tekinthető meg.         (Iochom)
 

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Hol tervez nyaralni idén?

eredmények
szavazatok száma 311
szavazógép
2012-10-20: Közélet - :

Nőről és férfiről a Magmában

Az élő installációk, a mennyezethez rögzített óriásléggömbök és rózsaszínű, mellszerű, anyaságra utaló luficskák, kenderkötegek, illetve természetellenesre kinagyított, dagadt borostautánzatok a sepsiszentgyörgyi Magma Kortárs Művészeti Kiállítótérben – mind az intim zónára utalnak, ezek a látványelemek fogadták a nézőket Daczó Enikő képzőművész tegnap este megnyílt Intim című kiállításán
2012-10-20: Közélet - :

Bod Péter-műsorral az anyaországban

A Bod Péter Tanítóképző színjátszó csapata meghívást kapott az október 11–14. között megrendezett sátoraljaújhelyi Édes anyanyelvünk nyelvhasználati verseny megnyitó ünnepségére, ahol előadta a Bod Péter 300. születési évfordulójára készített, Látjátok, feleim, kik vagyunk… című műsorát.