Webkastély-vetélkedőA Danielek méltó örökösei

2012. november 7., szerda, Közélet

Két Daniel-kastély pártfogói vezetik a második alkalommal megszervezett WEBkastély című világhálós vetélkedőt. Három próba eredményeit összesítve első helyen az Olaszteleki Danielek apródjai, a másodikon a vargyasi Zöld Lovagok állnak. A dobogó közelében tanyázik a Gidófalvi vár-lak csapata – Háromszék tehát igen jól szerepel, s az erdővidéki lokálpatrióták büszkék lehetnek a helyezések láttán. Maga a vetélkedő november elsején lejárt, ám az interneten, a Facebook közösségi portálon péntekig még lehet támogatni kedvenceinket.
 

A tavalyi huszonháromhoz képest idén visszafogottabb volt a jelentkezés, mindössze kilenc csapat nevezett be. Eddig a KastélyKert, A közösség és az államosított kastély viszonya, valamint az Akkor és most című kiírásra hirdettek eredményt. Elsőben az „örökbe fogadott” kastély kertjének rendezési tervét, másodikban az 1945–1990 közötti változásokat kellett bemutatni, harmadikban a múlt és jelen, illetőleg jövő kastélya közötti hasonlóságokat kellett hangsúlyozni. Az olaszteleki Daniel-kastélyt pártolók mindhárom versenyszámot megnyerték, a vargyasi Daniel-kastély pártfogói kétszer második, legutóbb harmadik helyezést értek el. A gidófalvi vártemplom „örökösei” gyengébben szerepeltek, de összességében a negyedik helyen állnak.
A negyedik próbára – legalább nyolcoldalas képregény a kastély egy fontos eseményéről – és az állandó versenyfeladatra, a Kastély-idővonal – Facebook-oldal készítése – a feltöltési határidő lejárt ugyan, de ma még lehet szavazni a www.webkastely.ro honlapon.

Hozzászólások
Szavazás
Részt kíván-e venni a májusi európai parlamenti választásokon?eredmények
szavazatok száma 132
szavazógép
2012-11-07: Közélet - Iochom István:

Erdély Hangja – lehet jelentkezni

A harmadik kiadáshoz érkezett Erdély Hangja tehetségkutató verseny célja mikrofon elé hívni és a média figyelmébe ajánlani az erdélyi magyar zenei tehetségeket. Nemcsak felkutatni kívánják a hazai tehetségeket, de támogatni is őket, hozzájárulnának karrierjük fejlődéséhez itthon és külföldön. A versenyre a hét végéig, november 10-ig lehet még benevezni. A fődíj ezer euró, de számos más díjat is kiosztanak.
2012-11-07: Közélet - :

Alapozzák a Fortyogói utat

Több mint két hete zajlanak az alapozási munkálatok a kézdivásárhelyi Fortyogói úton. Erőgépekkel körülbelül egy méter mélységig eltávolították a földet, és elterítették az első réteg homokot, majd kaviccsal töltik fel az utat.