Tarolt a Daniel-kastély

2012. november 10., szombat, Közélet

Az olaszteleki és a vargyasi csapatok érték el az első két helyezést az idén második alkalommal megszervezett WEBkastély on-line vetélkedőn, mindkét csapat az olaszteleki Daniel-kastélyt választotta a versenyben.

A vetélkedő célja tájékoztatni az erdélyi kastélyok állapotáról, bekapcsolni azokat a turisztikai körforgásba, ezáltal segítve szorosabbá fonni a kapcsolatot a közösség és a kastélyok között. A verseny utolsó próbája egy képregény elkészítését kérte a csapatoktól, amelynek témája az örökbe fogadott kastély egy jelentős eseményének részletes leírása és bemutatása volt. Az utolsó próbát is és a versenyt is az Olaszteleki Danielek apródjai nevű csapat nyerte, második helyen az összesítésben a vargyasi Zöld Lovagok végeztek.(vop)

Hozzászólások
Szavazás
Részt kíván-e venni a májusi európai parlamenti választásokon?eredmények
szavazatok száma 132
szavazógép
2012-11-10: Közélet - :

Textilek és drótnyomatok

A budapesti MOM Kulturális Központban mutatta be alkotásait Deák M. Ria és Deák Barna október 12-e és november 9-e között.
2012-11-12: Máról holnapra - B. Kovács András:

Réz és arany

Románia viharvert, több hajótörésből élve szabadult elnöke nem vádolható azzal, hogy nem képes az országos politikai dilemmákat frappánsan megfogalmazni. Legutóbb azzal állította élére a kérdést, hogy a Nemzetközi Valu­taalappal folytatott tárgyalások nyitányaként leszögezte: az országnak nem kellene csupán az EU-s felzárkóztatási alapokra támaszkodnia a válság leküzdésében, hasznosítania kellene számottevő réz- és aranytartalékait is.