Nyugdíjasok ünnepeltek Torján

2012. november 13., kedd, Közélet

Szombat este a torjai művelődési otthonban mintegy százötven nyugdíjas, zömében a három esztendővel ezelőtt alakult nyugdíjasklub tagjainak jelenlétében tartották meg ötödik alkalommal a torjai nyugdíjasok napját.

Daragus Attila, a nagyközség polgármestere köszöntötte a jelenlevőket, majd átadta a szót Gál Botond tanárnak, Torja legfiatalabb önkormányzati képviselőjének. Ezt követően az Apor Péter Színjátszó Csoport rövid jelenetet mutatott be, szavalt Kovács Katalin könyvtáros, a református dalárda pedig énekszóval köszöntötte az időseket, majd Hatos Mihály altorjai római katolikus plébános és Egyed László Levente feltorjai református lelkipásztor mondott asztali áldást. Idén újdonságnak számított az Üvegbe zárt ízek nevű verseny. Torjai asszonyok befőtteket, különféle savanyúságokat és lekvárokat állítottak ki. A zsűri a kóstolás után mindhárom kategóriában három-három díjat osztott.               (Iochom)
 

Hozzászólások
Szavazás
Részt kíván-e venni a májusi európai parlamenti választásokon?eredmények
szavazatok száma 209
szavazógép
2012-11-13: Közélet - Mózes László:

Ezer új munkanélküli

Háromszéken 7,3 százalék a munkanélküliségi mutató, az elmúlt időszakban csökkent, miközben harmincnyolc megyében nőtt, az országos átlagérték 5,17 százalék – közölték a megyei munkaerő-foglakoztatási hivatalban.
2012-11-13: Közélet - :

Fúvósok és mazsorettek seregszemléje

A kézdivásárhelyi Tanulók Klubja szombat délután tizenkettedik alkalommal szervezte meg a sportcsarnokban az immár hagyományos nemzetközi mazsorettfesztivált és fúvószenekari találkozót, melyen Mezőhegyes, Bátaszék, Barót, Sep­siszentgyörgy, Kovászna, Zágon, Ditró és a céhes város mazsorettcsoportjai, valamint Réty, Barátos–Sepsiszentgyörgy egyesített fúvószenekara és Kézdivásárhely fúvósai léptek fel a több mint ötszáz érdeklődő előtt.               (Iochom)