Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Jótékonysági koncert SepsiszentgyörgyönZenés készülődés karácsonyra a Melodikával

2012. december 15., szombat, Magazin

Lélekmelegítő, karácsonyra hangoló zenés estét varázsolt a Melodika Énekegyüttes csütörtökön Sepsiszentgyörgyön a Gábor Áron Terembe.
 

  • A Melodika Énekegyüttes – a mester követői. A szerző felvétele
    A Melodika Énekegyüttes – a mester követői. A szerző felvétele

Babos-Szélyes Margit szoprán, Mocanu-Prezsmer Erika mezzoszoprán, Sebestyén-Lázár Enikő szoprán, Barabás Lajos Zsolt tenor és a zongorán kísérő, énekhangjával is közreműködő Lőfi Gelért karácsonyi műsora nem csupán tartalma miatt, hanem művészi mentoruk, a súlyosan beteg Szilágyi Zsolt énekművész, karnagy, zenepedagógus megidézése okán is a csodákban hinni akarás zenei megfogalmazása volt.
Önmagában a jobbára ismert karácsonyi dalokból, kórusművekből, oratóriumrészletekből álló előadás az idei adventi készülődés egyik zenei gyöngyszeme volt. Az énekesek egymásrahangoltsága, de egyéni teljesítménye ugyanis jelezte, hogy az eddig leginkább operettrészletekkel jelentkező együttesnek van tartaléka, akár az egyéni hangvétel, a sajátos feldolgozások irányába is képesek elmozdulni. Nem csoda, hiszen mindenikük képzett énekes vagy éppen ebbeli tanulmányait folytatja, s ha sikerül nagyobb lélegzetű elképzelésekbe is belevágniuk, szélesebb ismertségre is szert tehetnek a sajátos előadóműfaj keretében.
Az estét mégis elsősorban nem saját törekvéseik bemutatására szánták, hanem a maguk eszközeivel annak az előadóművésznek a megidézésére, akinek mind­annyian, de a háromszéki (és nem csak) zenei életben is nagyon sokan nagyon sokat köszönhetnek. Annak, az energiával, lendülettel, lelkesedéssel és nagy odafigyeléssel oktató, zenére nevelő mesternek, ahogy Sebestyén-Lázár Enikő nevezte, „Zsolt bácsinak”, akinek nemcsak szavakban, hanem hitben és szeretetben, a koncert videofelvételével, na meg az összegyűlt adománnyal is igyekeznek segíteni betegségéből való gyógyulásában. Lukács evangéliumát idézve gyúltak meg a gyertyák – a lelkekben is –, és csendült fel a Csendes éj, amely a népes hallgatósággal, de az énekesekkel együtt üzente a karácsonyi csodát.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint lesz-e előrehozott parlamenti választás idén?eredmények
szavazatok száma 1136
szavazógép
2012-12-15: Magazin - :

Új Kaláka-album

Tűz a havon címmel tizedik karácsonyi CD-jét jelenteti meg a Gryllus Kiadó. A Kaláka és vendégei ma a Művészetek Palotájában (Müpa) erről a minialbumról és az elmúlt évek ünnepi lemezeiről játszanak.
 
2012-12-15: Magazin - :

Ismeretlen Puccini-kézirat

Giacomo Puccini eddig publikálatlan feljegyzései kerültek elő Olaszországban, ezekben a zeneszerző a Bohémélet című operájáról írt.