Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

A Szeretetláng útjaBetlehemtől Sepsiszentgyörgyig és tovább...

2007. december 19., szerda, Közélet
Hatodszor hozták el a háromszéki cserkészek Bécsből a Betlehemi Szeretetlángot, Jézus születésének jelképét, melyet hétfőn délután Sepsiszentgyörgyön a Gyöngyvirág utcai református gyülekezet imatermében, a bűnbánati istentisztelet keretében adtak át.

Székely István, a Romániai Magyar Cserkészszövetség háromszéki körzetének elnöke ismertette a láng útját: 1986 óta minden december derekán Betlehemben a Születés-kápolna mécseséről gyertyát gyújtanak, és elindul a láng előbb repülőn, majd vonatokon, autókban, gyalogosan, hogy karácsony estéjére eljuthasson templomainkba. Idén is több ezer cserkész vitte a lángot Bécsből, a Gusztáv Adolf evangélikus templomból a világ minden részébe.

A tizenöt fős háromszéki csapatot vezető Gaál Sándor szövetségi elnök a Háromszéknek elmondta, hogy Bécsben két napot töltöttek a Bécsi Napló, az ausztriai magyarok lapja munkaközösségének vendégszeretetét élvezve, és megnézték a város magyar vonatkozású emlékhelyeit. Érdekességként említette, hogy a magyarországiak is a háromszékieket bízták meg, a lángot Szigetszentmiklóson adták át nekik. Hazafelé jövet Nagyvá­radon, Kolozsváron, Marosvásárhelyen fogadták a szeretetlángot. Elhozták a felvidéki cserkészek ajándékát is (a martosi, marcselházi és komáromi reformátusok, illetve a Stefko Katalin Baráti Kör adományát), mintegy száz karácsonyi csomagot, melyeket a moldvai csángóknak továbbítottak.

A sepsiszentgyörgyi ünnepségen a cserkészcsapatok háromszéki, brassói és Hargita megyei képviselői átvették a Betlehemi Szeretetlángot, hogy viharlámpásukban, mécsesükben hazavigyék a szeretet, a béke szimbólumát. Így karácsonykor a Betlehemi Szeretetláng Európával együtt Erdélyt is beragyogja.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint tisztségben marad-e a Dăncilă-kormány év végéig?


eredmények
szavazatok száma 424
szavazógép
2007-12-19: Közélet - Farkas Réka:

Megoldatlan marad a legfontosabb kérdés (Jót is hoz a tanügyi reformcsomag)

Az Ajtai Abod Mihály-iskola Szárazajtán
,,Meg kell mozdulnia a magyar pedagógustársadalomnak, a szülői közösségeknek, módosító indítványokkal kell bombáznunk a minisztériumot a következő egy hónapban, hátha sikerül tudatosítanunk, hogy nem megfelelő a magyar gyerekek románnyelv-oktatása" — véli Lászlófy Pál, a Romániai Magyar Pedagógusszövetség (RMPSZ) elnöke, akit a hétfőn nyilvánosságra hozott tanügyi reformcsomag kapcsán kérdeztünk.
2007-12-19: Közélet - Demeter J. Ildikó:

Regösök jártak a hóban

Pár éve felélesztett hagyomány szerint regölni indultak tegnap a sepsiszentgyörgyi Guzsalyas játszóházhoz szokott óvodások, kisdiákok: kézilámpásokkal, csengőkkel vágtak neki a központnak, és mivel ez már nem az a régi világ, felnőttek kíséretében.