Bodzafordulón volt a leghidegebb

2013. január 10., csütörtök, Közélet

Mínusz 28,3 Celsius-fokot mértek tegnap reggel a bodzafordulói meteorológiai állomáson, de talajszinten még ennél is hidegebb volt, mínusz 29,1 Celsius-fok. Megyénk más részein mínusz 20 és mínusz 15 Celsius-fokos fagy volt.

A meteorológusok szerint ma is nagyon hideg lesz, péntektől azonban az idénynek megfelelő hőmérsékleti értékeket jeleztek. Az idei tél eddigi legalacsonyabb hőmérséklete mínusz 31 Celsius-fok volt Bodzafordulón; a helyi hidegrekord mínusz 36 Celsius-fok, ezt 2005 februárjában mérték. Országos szinten Csíkszereda vezeti ezt a statisztikát, ott 1985-ben mínusz 38,4 fokot jegyeztek. Tegnap Hargita megye meteorológiai állomásain mínusz 17 és 26 fok közötti értékeket mértek, előbbit a Bucsin-tetőn, utóbbit Csíkszeredában. Tegnapra virradóan Csíkjenőfalván megfagyott egy 69 éves férfi, aki a feltételezések szerint elesett a saját udvarán, és elveszítette eszméletét.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Mitől tart leginkább az elhúzódó háború kontextusában?


eredmények
szavazatok száma 2322
szavazógép
2013-01-10: Máról holnapra - Farcádi Botond:

Mit takar a gondoskodás

Módfelett aggódnak értünk Bukarestben a frissen beiktatott kormány vezetői: míg Victor Ponta különösebb magyarázat nélkül, kerek perec leszögezte, hogy szó sem lehet a Kovászna, Maros, Hargita megyét felölelő új régióról, Mircea Duşa védelmi miniszter már meg is indokolta az elutasító magatartást.
2013-01-10: Közélet - :

Ítéletidő Moldvában

Halálos áldozata is van már a moldvai hóviharnak: mire egy Vaslui megyében elakadt mentőkocsi személyzete gyalog átvágta magát a hótorlaszokon, már elhunyt az a beteg, akihez kihívták őket.