Íródeák – irodalmi pályázat

2013. február 9., szombat, Kovakő - diákmelléklet

A pályázatra bármilyen műfajban lehet nevezni, fontos, hogy a jelentkező csakis és kizárólag saját szellemi tulajdonát képező művet küldjön be. A helyesírás fontos, a csúnya, trágár szavak és kifejezések kerülendők.

A pályázat célja a kiemelkedő tehetségek felkarolása és támogatása az önkifejezésre, az irodalmi megnyilvánulásra. Az alkotásokat Word-dokumentum formájában várjuk, egy A4-es oldalban, Times New Roman betűtípussal, 12-es betűmérettel, normál sablon használatával, a kezdiemi@yahoo.com e-mail címre március 15-ig. Az iromány csatolandó a levélhez, amelyben a következőket kérjük feltüntetni: az alkotás címét, műfaját, a szerző nevét, életkorát, elérhetőségeit, címét és telefonszámát. Az adatokat bizalmasan kezeljük, mások számára nem adjuk át. A műveket szakmai zsűri segítségével és hozzájárulásával értékeljük, a kiemelkedő alkotások a kézdivásárhelyi Erdélyi Magyar Ifjak (EMI) által összeállított kiadványban jelennek meg. Az első három helyezést elérő iromány szerzője értékes jutalomban részesül. A díjat március 22-én, pénteken adjuk át a Vigadó Művelődési Ház kiállítótermében. Érdeklődni lehet a 0766 102 454-es telefonszámon, a kézdivásárhelyi EMI Facebook-oldalán vagy a megadott e-mail címen.

Hozzászólások
Szavazás
Készül-e ön nyaralni idén?eredmények
szavazatok száma 692
szavazógép
2013-02-09: Kovakő - diákmelléklet - :

Adj, király, katonát Nagyborosnyón

Háromszéken újra megszervezik az Adj, király, katonát! országos vetélkedőt, mégpedig több helyszínen: Cserná­tonban, Nagybaconban, Nagyborosnyón, Vargyason, Ko­vásznán, Kézdivásárhelyen és Sepsiszentgyörgyön.
2013-02-09: Kovakő - diákmelléklet - :

Őrizd meg a csodát

Ezzel a címmel indított közös programot a magyarországi Tótvázsonyi Ifjúsági Egylet és a csernátoni Csiporkázó Játszóház, 12–12 fiatalt bevonva. Feladatuk interjúk készítése idősekkel régi szokásaikról, meséikről, hiedelmeikről, szórakozási lehetőségeikről, dokumentálva az utókornak a régiek tapasztalatait, érzékeltetni, hogy amiért idős az ember, nem hasztalan, sőt, sok hasznos tanácsot rejt tarsolyában.