Hobo méltatta az Osonót

2013. március 8., péntek, Közélet

Boldog vagyok, hogy húsz évet megélt ez a társulat – jelentette ki sepsiszentgyörgyi sajtótájékoztatón Földes László, azaz Hobo, köszöntve az Osonó Színházműhelyt. A Kossuth-díjas magyarországi előadóművész szerdán este az unitárius templomban lépett fel Hármasoltár című műsorával az Osonó évfordulós rendezvénysorozatán.
 

  • Fazakas Misi, Pálffy Tibor és Földes László Hobo. Albert Levente felvétele
    Fazakas Misi, Pálffy Tibor és Földes László Hobo. Albert Levente felvétele

Fazakas Misi, az Osonó társulatvezetője úgy fogalmazott, több meghatározó ok miatt kezdik Hobóval a születésnapi ünnepségsorozatot. Ezek egyike, hogy amikor 2008-ban háromszázötven fiatal számára országos diákszínjátszó fesztivált tartottak, és Viszockij-estjével meghívta Hobót, ő azt mondta, ez egy „ügy”, és támogatja. – Nagy hitet adott nekem, hogy vannak ügyeink, amelyek mellett kiállunk – mondta Fazakas, megjegyezve, ilyen ügynek számít, hogy falvakba, szórványvidékre viszik előadásaikat. Egy fiatal társulat számára nagyon fontosak az impulzusok, mi Hobótól rengeteg impulzust kaptunk – tette hozzá.
Ez a húsz év fantasztikus dolog – hangsúlyozta Hobo, leszögezve, az Osonó miatt jött Szentgyörgyre, a társulatnak kitartást és további sok évet kíván. Turnéikon elzárt magyar közösségeket keresnek fel, ingyen játszanak, neki ez nagyon tetszik, mert ebből látszik, az a fontos, amit tesznek, és másodrendű, hogy ebből próbáljanak megélni. Megnézte a kedd esti, Ahogy a víz tükrözi az arcot című előadásukat, mint mondta, abban katartikus, szép pillanatok vannak. – Az Osonó létéből azt is látom, mindig van remény, újrakezdeni mindig lehet; ebben a keserűnek tűnő világban egy ilyen csoport bizonyítja, van más alternatíva, ami nehéz, de szép, hiszen ami nem nehéz, az nem is szép – fogalmazott Földes László.
 

Hozzászólások
Szavazás
Mi a véleménye arról, hogy Sepsiszentgyörgyön a járványügyi vörös forgatókönyv lépett életbe?

eredmények
szavazatok száma 574
szavazógép
2013-03-08: Belföld - :

Hírsaláta

ELÉG EGYETLEN TERV. Ahelyett, hogy részt venne a marosvásárhelyi tüntetésen, a Hargita megyei RMDSZ boldogan mutatja be az Új Magyar Szó internetes oldalán A-, B- és C-tervét a Székelyföld régiósításáról.
2013-03-08: Közélet - Fekete Réka:

Megoldásban bíznak (Háromszék Táncegyüttes)

Remélhetőleg az elkövetkező két hétben a kormány rábólint a nemzeti bank egykori sepsiszentgyörgyi épületének a város tulajdonába helyezésére, és akkor a Háromszék Táncegyüttes irodái visszaköltözhetnek az ingatlanba – közölte lapunk érdeklődésére Antal Árpád polgármester, aki a végső megoldást abban látja, hogy amikor a román színházi társulat átköltözik a mozi épületébe, az együttes átveszi a felszabaduló termeket.