Főszerepben a kultúra

2013. március 22., péntek, Közélet

A Székelyföld Kulturális Fővárosa címre pályázik Sepsi­szentgyörgy, éppen ezért a következő négy évben kiemelt helyet szánnak majd a művelődési programoknak.

Tematikus esztendők következnek, a tervek szerint az idei a Hang és szó éve, amikor a zene és irodalom kerül a középpontba, 2014 a Játék éve, 2015 a Hagyomány éve, 2016 pedig a Kép éve lesz. A tervezett programsorozat, no meg az idei esztendőt indító kulturális nyílt napok tegnap kezdődtek, és majd minden sepsiszentgyörgyi művelődési intézmény bekapcsolódott, változatos, érdekes, színes programot kínálnak, betekintést nyújtanak tevékenységükbe, az érdeklődők megismerkedhetnek egy-egy színházi, bábszínházi előadás születésének körülményeivel, akár a próbafolyamattal is. Ma és holnap még tárt kapukkal várnak ránk városunk nagynevű de kevésbé ismert intézményei is, méltán népszerű kultúrkocsmái. Csak az nem talál kedvére való programot, aki nem is keresi.

Hozzászólások
Szavazás
Ön beoltatta-e magát koronavírus ellen?








eredmények
szavazatok száma 2637
szavazógép
2013-03-22: Közélet - Demeter J. Ildikó:

Verseny magyarok nélkül

Ünnepélyes keretek között, a prefektúra dísztermében díjazták tegnap az országos fogyasztóvédelmi hatóság által szervezett vetélkedő megyei szinten legjobbnak bizonyult diákjait.
2013-03-22: Máról holnapra - Farcádi Botond:

Erdélyi kis magyar–román

Hajrá, magyarok! – a játszótér mászókáin csüngtünk, és ezt kiabáltuk. Jó hangosan, mert a másikon meg a románok zúgták: Hai românii! Sepsiszentgyörgyi lakónegyed, a nyolcvanas évek végén, kilencvenes évek elején.