Sepsiszentgyörgy Székelyföld kulturális fővárosaA bábu mögött

2013. március 22., péntek, Közélet

Több tucatnyi kisiskolás látogatott el tegnap a sepsiszentgyörgyi Cimborák bábszínházba, ezúttal nem előadást nézni – pedig a bábszínház és a gyermekszínjátszás egymást követő világnapjaira azzal is készült a háromtagú társulat –, hanem bepillantani a színfalak mögötti világba, ahol a csoda készül.

A Kulturális nyílt napok alkalmából a gyermekek maguk is bábut mozgathattak – nem is gondolták, hogy ilyen nehéz lesz –, jelmezbe bújhattak, és abba a boszorkánykonyhába is bekukkinthattak, ahová máskor csak a szereplőknek lehet bejárásuk. A délutáni érdeklődők a műsoron levő produkciót (Janikovszky Éva: Kire ütött ez a gyerek?) is „fonákjáról”, a ku­lisszák mögül nézhették meg, persze csak az, aki idejében bejelentkezett, mert az eredetileg nem e célra szánt terem meglehetősen szűkös. (demeter)

Hozzászólások
Szavazás
Ön beoltatta-e magát koronavírus ellen?
eredmények
szavazatok száma 2637
szavazógép
2013-03-22: Közélet - :

Vadhús a tányérban, vadászok a falon (Sepsiszentgyörgy Székelyföld kulturális fővárosa)

Fácánleves gazdagon, utána vaddisznópörkölt zsemlegombóccal – ezt a menüsort ízlelhette, aki tegnap este ellátogatott a Szent­györgy Pincébe. A vendéglő is csatlakozott a nyílt napok programhoz, s az ABS Hunting vadászatszervező társasággal együttműködve vadhúskóstolót szervezett. Három napon át esténként vadhúst kínálnak a vendégeknek. A mai menü vadraguleves és szarvasgerinc erdeigomba-mártással, holnap fácán erőleves gombás táskával és őzpörkölt nokedlivel.
2013-03-23: Mi, hol, mikor? - :

Mi, hol, mikor?

Sepsiszentgyörgyi kulturális nyílt napok
A mai műsor: 10 órától a Kónya Ádám Művelődési Házban Hobbi cserebere-klub és kultúrbörze: bélyeg, szalvéta, kártyanaptár, jelvény, könyv, cd, dvd, bakelitlemez stb. csereberéje;