Sepsiszentgyörgy Székelyföld kulturális fővárosaSzervezéskedvelők

2013. március 23., szombat, Közélet

Vannak, akiknek vérükben a szervezés, mások szeretnek szervezni, de nincs hozzá tehetségük, egy bizonyos réteg pedig inkább résztvevője az eseményeknek, és nem érdekli, milyen munka előzte meg az adott fesztivált, kiállítást, tábort, előadást, kisebb vagy nagyobb érdeklődésre számot tartó rendezvényt.

Utóbbiak táborát kívánta volna megszólítani a Kovászna Megyei Művelődési Központ a csütörtöki rendezvényszervezési műhelymunkán, amelyet a sepsiszentgyörgyi kulturális nyílt napok részeként tartottak, de csupán négy diák érdeklődött a program iránt. Sebaj, gondolta az intézmény fiatal szakembercsapata, akkor is elmondják, amit akarnak, és bemutatták a tavaly szeptemberben indult hétpróbás Mesekunyhó-programot, amelyben tizenegy háromszéki település vesz részt, célja pedig a közösségteremtés és hagyományőrzés. A választás azért esett ennek a programnak az ismertetésére, mert a végéhez közeledő vetélkedőt záró, Hetedhétországra szóló sepsiszentgyörgyi ünnepség szervezésébe be szeretnék vonni a helyi fiatalokat is.

Hozzászólások
Szavazás
Ön beoltatta-e magát koronavírus ellen?
eredmények
szavazatok száma 2637
szavazógép
2013-03-23: Közélet - Fekete Réka:

Legfontosabb a derű (Sepsiszentgyörgy Székelyföld kulturális fővárosa)

Ha színészként fanatikusan kizárólag a színházzal foglalkozol, nem veszed észre, mennyi minden van még azon kívül; amit a színház nyújt, azt a család, az együtt zenélés, a barátok is biztosítani tudják, de másként, olyan formában, amire a színház nem képes – sorolhatnánk két olyan sepsiszentgyörgyi színművész érvelését „a színész is ember” megállapítás mellett, akik mindezek ellenére a színházért élnek, a színház iránti elkötelezettségüket igyekszenek összehangolni családi életükkel. A sepsiszentgyörgyi kulturális nyílt napok rendezvényeként tartott tegnapi szabad kérdezgetősdin a Háromszék is jelen volt.
2013-03-23: Közélet - Farcádi Botond:

A Magma három éve (Sepsiszentgyörgy Székelyföld kulturális fővárosa)

Évi tíz-tizenkét kiállítás, hatvan rendezvény, mintegy tizenháromezer látogató – a napokban hároméves születésnapját ünneplő sepsiszentgyörgyi Magma Kortárs Művészeti Kiállítótér eddigi tevékenységének mérlege számokban sem megvetendő, mint kiderült az tegnap délután a kulturális nyílt napok részeként szervezett eseményen, ahol a Magma hároméves múltját vetítettképes-előadáson mutatta be Kispál Attila.