Határtalan eszköztár

2013. március 25., hétfő, Közélet

Aki csak felét látta annak a huszonhat produkciónak, amit a sepsiszentgyörgyi M Stúdió mozgásszínház mutatott be az alakulása óta eltelt hét év alatt, az is rácsodálkozhatott: határtalan az az eszköztár, melyet ez a társulat használ ahhoz, hogy kifejezze művészi hitvallását.

Ez pedig abban áll: testünk, lelkünk ráhangolásával képesek vagyunk az élet bármely szösszenésére úgy reagálni, hogy szavak nélkül is érthető legyen, amit üzenünk. Nem biztos, hogy ezt akarták elmondani az M stúdiós szombati nyílt este szervezői, de a vetített előadásrészletek, a mozgás- és fizikai színház megteremtőinek, világhírű képviselőinek (Pina Bausch, Nagy József, DV8, Fehér Ferenc) alkotásaiból csippentett epizódok arra utaltak: a képzőművészet, a beszédszínház, a balett, a mozgásszínház elemeiből olyan produkciók hozhatók létre, amelyek formanyelve ugyan különbözik a megszokottól, de jól érthető, és helye van az előadóművészet palettáján. (fekete)

Hozzászólások
Szavazás
Ön beoltatta-e magát koronavírus ellen?
eredmények
szavazatok száma 2637
szavazógép
2013-03-25: Közélet - :

Zarándokélmények

Időutazásra is alkalmasak Henning Jánosnak a Tamási Áron Színház büféjében kiállított fotói, melyek az olaszországi Szent Ferenc-zarándokút élményeibe engednek bepillantani.
2013-03-25: Közélet - Ferencz Csaba:

Építkező zenefolyam

A két ember a szószék elé lép, ahol zongora, kottatartó állványon nyugvó szaxofon, más fúvóshangszerek és mikrofonok-kábelek-keverő jelzi: zenei produkcióra készülnek.