Megszerettetni a könyvet

2013. április 3., szerda, Közélet

Az iskolakönyvtárosnak nemcsak az a dolga, hogy kikölcsönözze a könyveket, tennie kell azért is, hogy megszerettesse az olvasást – véli Kiss László, a sepsiszentgyörgyi Mikes Kelemen Elméleti Líceum könyvtárosa, aki a diákok és könyvtáros kollégái számára is szervez programokat a könyvről, az olvasásról.

Több éve tartó amerikai kapcsolat eredményeként csütörtökön Amerika-napot tartottak a Mikes-iskola könyvtárában, meghívottjuk Carolyn Walters amerikai iskolakönyvtáros volt, aki az általuk használt, olvasásra szoktató módszerekről tartott előadást Hargita, Brassó, Bákó és Kovászna megyei iskolakönyvtárosoknak, s közben egy hatodik osztály tanulói online találkozón ismerkedtek a Cove Creek Elementary iskola hasonló korú diákjaival. Az angol nyelvű párbeszéd jó alkalom volt a nyelvgyakorlásra és betekintésre egy amerikai iskola életébe. (fekete)

Hozzászólások
Szavazás
Mi a véleménye az iskolakezdésről?eredmények
szavazatok száma 1041
szavazógép
2013-04-03: Közélet - :

Befogják a kóbor ebeket

Barót helyi tanácsa múlt csütörtöki ülésén kutyamenhely létesítéséről döntött, és elfogadta a működési szabályzatot is.
2013-04-03: Közélet - :

Bélafalvi vitézek Tápióbicskén

A dicsőséges tavaszi hadjárat egyik győztes csatájának emlékére csütörtökön Boldizsár Béla hagyományőrző százados vezetésével a bélafalvi Tuzson János Hagyo­mányőrző Társaság hét „vitéze” vesz részt a Nagykáta és Tápióbicske közti réten, a Tápió hídjánál 164 évvel ezelőtt zajlott csata felelevenítésén, mely 1849. április 4-én a magyar honvédsereg győzelmével végződött. A kétórás csatajeleneten több mint ötszáz anyaországi és határon túli hagyományőrző lesz jelen. (Iochom)