Egy-két év múlva mozi

2013. április 10., szerda, Közélet

Elkészült a sepsiszentgyörgyi, egykori Művész filmszínház átalakításának előtanulmánya, a tervezetre rábólintott a helyi tanács.

  • A felújításra váró épület. Albert Levente felvétele
    A felújításra váró épület. Albert Levente felvétele

Ennek megfelelően az 1968-ban ötszáz ülőhelyesre épített vetítőtermet háromba osztják, alsó részében mintegy kétszáz férőhelyes színháztermet alakítva ki (ide költözik majd az Andrei Mureşanu Színház), felső részén pedig két – egyenként nyolcvanhelyes – moziterem lesz. Az átépítés összköltségét 1,2 millió euróra becsülik, a város frissen elfogadott költségvetésében a műszaki tervek elkészítésére különítettek el pénzt. Antal Árpád polgármester reméli, a felújítási munkálatra a központi költségvetésből is kap segítséget a város, hogy egy-két év alatt elkészülhessen a Sepsiszentgyörgy számára fontos létesítmény.

Hozzászólások
Szavazás
Tavalyhoz képest Ön szerint idén miként alakul a jövedelmi helyzete?
eredmények
szavazatok száma 1012
szavazógép
2013-04-10: Közélet - :

Elküldték az aláírásokat a kormányhoz (Petíció az autonómiáért)

Elküldték tegnap a kormánynak a március 10-i marosvásárhelyi autonómiatüntetésen elfogadott petícióhoz összegyűlt aláírásokat – tájékoztatott Izsák Balázs, a Székely Nemzeti Tanács (SZNT) elnöke. Az akció meghirdetése, már­cius 21-e óta csaknem negyvenezer személy támogatta – papíron és interneten – aláírásával a Székelyföldnek au­tonómiát követelő, a kormánynak címzett beadványt, amelyet a Székely Sza­badság Napja elnevezésű marosvásárhelyi demonstráció résztvevői közfelkiáltással fogadtak el.
 
2013-04-10: Közélet - Demeter J. Ildikó:

Több jut szociális célra

Nagyobb mértékben támogatja a megyében végzett szociális szolgáltatásokat idén a megyei tanács. A pályáztatási rendszert hét éve vezették be, azóta az erre szánt összeg közel két és félszeresére nőtt, és ezzel több száz rászoruló – idős, beteg, fogyatékkal élő személy vagy hátrányos helyzetű gyermek – részesül valamilyen szociális szolgáltatásban.
Mindegyik hiánypótló ellátás, és ettől az évtől kezdve többen is igénylik: az eddigi öt szervezet mellett további kettő is pályázott, és mindenki nyert is valamennyi pénzt.