Bemutatták a Vigadó új igazgatóját

2013. április 10., szerda, Közélet
Bokor Tibor kézdivásárhelyi polgármester tegnap délelőtt a kézdivásárhelyi városházán bemutatta Lung László Zsolt színművészt, a Vigadó új igazgatóját.
 
A polgármester szerint a közeljövőben nagyon fontos változások várhatóak a Vigadó és a színház háza táján, a városvezetés és az önkormányzat támogatja az értékteremtést.
Lung László Zsolt elmondta: 2002 és 2008 között Csíkszeredában színészként dolgozott, 2008 óta szabadúszó, a médiában, színházban tevékenykedett. Tizenkét év tapasztalata után a Vigadó igazgatói tisztsége új kihívás számára – hangsúlyozta, és megjegyezte: a Vigadónál elkezdődik a kreatív munka.
A kovásznai kultúrház igazgatói tisztségéért kiírt versenyvizsgát illetően – amit szintén ő nyert el – Lung közölte: nem írt alá semmiféle mene­dzseri szerződést, és nem az ő feladata eldönteni, hogy kiírnak-e újabb versenyvizsgát vagy sem.
Hozzászólások
Szavazás
Megalapozottnak tartja-e az európai tisztségviselők Romániát érintő bírálatait?
eredmények
szavazatok száma 99
szavazógép
2013-04-10: Közélet - Hecser László:

Bardoci falutábla rovásírással

A bardoci közbirtokosság kitart tavaly novemberi döntése mellett: az augusztus elején szervezendő falunapokon felavatják az általuk készíttetett, magyar és román nyelvű mellett székely rovásírással is ellátott falutáblákat. A közbirtokosság kérését tavaly nem támogatta Balázsi Dénes polgármester: a község területén az érvényes szabályoknak megfelelő, egységes méretű és kivitelezésű táblákra van szükség – mondotta.
 
2013-04-10: Közélet - Bokor Gábor:

Új versenyvizsgát terveznek

Értetlenül állnak Lung László Zsolt döntése előtt Kovásznán, miközben a keletkezett bonyodalmakat próbálják orvosolni. Thiesz János polgármester elmondta: a kovásznai művelődési ház menedzseri tisztségére kiírt versenyvizsga nyertese a rendelkezésére álló harminc nap alatt nem kereste meg, hogy megtárgyalják a szerződés feltételeit.