Meglepetés az Osonónak

2013. április 16., kedd, Közélet

A márciusi Ezüstcsengő-nagydíj után, amit a sepsiszentgyörgyi Osonó Színházműhely az olaszországi Castelnovo ne’ Montiban tartott nemzetközi színházi fesztiválon nyert, a társulat újabb jutalomban részesült.

Salamon András, a Mikes Kelemen Elméleti Líceum nyugalmazott magyar tanára, aki 1993-ban az Osonó elődjét, az iskolai diákszínjátszó kört alapította, a Fazakas Misi vezette színházműhelynek ajánlotta fel a neki ítélt MOL Mentor-díjat és a vele járó nyolcezer lejes pénzjutalmat, így nem vett részt a díjátadáson, és kérésére kisfilmet sem forgattak róla, miként a többi kilenc díjazottról. Salamon Andrást pedagógusi és tehetséggondozói munkájáért tüntette ki a múlt héten a MOL által működtetett Közösségért Ala­pítvány. A jelölést követően a magyartanárt, tudta nélkül, több mint ötszázan támogatták a díj elnyerése érdekében.       (r)
 

Hozzászólások
Szavazás
Mi a véleménye arról, hogy Sepsiszentgyörgyön a járványügyi vörös forgatókönyv lépett életbe?

eredmények
szavazatok száma 321
szavazógép
2013-04-16: Közélet - :

Felénél tart a beiratkozás

Az előkészítő osztályokba várt gyermekek felét, mintegy 2300 hatévesből 1179-et már beírattak a szülők valamelyik iskolába; 60 kérvényt számítógépen küldtek be – jelentette be Rădiţa Palela megyei főtanfelügyelő-helyettes.
2013-04-16: Közélet - :

Ifjú zenészek sikere

Első díjat nyert a Művészeti Népiskola pop-rock zenekara a kolozsvári országos döntőn, és ugyanott  különdíjjal jutalmazták a Mini Snaps együttest.