SepsiszentgyörgyPezsdítő fesztivál

2013. június 22., szombat, Közélet

A pulzArt kortárs összművészeti fesztivállal szándékszik megpezsdíteni ősszel Sepsiszentgyörgy életét a rendezvényt szervező Városimázs Iro­da, a Székelyföldön egyedülálló­nak beharangozott programsorozat szep­tember 5–8. között zajlik.

Barta Mónika, az iroda munkatársa ismertette: a fesztiválon az erdélyi közönség számára nehezen vagy ritkán hozzáférhető programokat mutatnak be, melyek szabadon ötvözik a műfajokat, így kívánva megszólítani a nyakkendős és teniszcipős célcsoportokat egyaránt. Ez idáig tíz produkcióra szerződtek, jelentősebb fellépők: Lajkó Félix és zenekara, Háy János, a Frenák Pál Társulat. A fesztivál a Sepsiszentgyörgy Szé­kelyföld Kulturális Fővárosa program egyik központi eseménye, a négy tematikus év – hang és szó, játék, hagyomány, kép éve – találkozási pontja. A rendezvény összköltségvetése 120 ezer lej, ezt részint pályázati forrásokból, részint a helyi költ­ségvetésből fedezik.

Hozzászólások
Szavazás
Ön beoltatta-e magát koronavírus ellen?
eredmények
szavazatok száma 2637
szavazógép
2013-06-22: Közélet - Bokor Gábor:

Felújítják a rendelőket Kovásznán

Tatarozzák Kovásznán a családorvosi rendelők épületét. A Dózsa parkban lévő ingatlan külső felújítását a polgármesteri hivatal végzi, a belső munkálatok az ott rendelő három családorvosra hárulnak – mondta el érdeklődésünkre Thiesz János polgármester.
 
2013-06-22: Közélet - :

A hitelvonal marad

Sepsiszentgyörgy még 2008-ban kötött kétmillió lejes hitelszerződést a CEC Bankkal, ennek felszámolását tervezte idén az önkormányzat.