A második illyefalvi LandART

2013. július 2., kedd, Közélet
A múlt héten Illyefalván tartott második LandART nemzetközi képzőművészeti alkotótáborban készített munkákból nyílt tegnap délelőtt kiállítás a sepsiszentgyörgyi Lábas Házban.
  • Albert Levente felvétele
    Albert Levente felvétele
A megnyitón Damokos Csaba kijelentette: a bemutatott anyag gazdagabb, mint a tavalyi, Klárik Attila, a tábort szervező LAM Alapítvány munkatársa pedig úgy fogalmazott, álmuk beteljesült, a tábor megerősödve bontott szárnyat. Felhívta a figyelmet Lőrincz Róbert „hihetetlenül tehetséges” résztvevőre, aki a sepsiszentgyörgyi Plugor Sándor Művészeti Líceum diákja, ő egyéni kiállítással is jelentkezik majd. A tábor művészeti vezetője a Németországban és Magyarországon élő, mezőfényi (Szatmár megye) származású Stefan Gnandt grafikus bemutatta a felvidéki, magyarországi és romániai művészekből álló tízfős alkotóközösséget. Az Illyefalván dolgozó közösség nívódíját Kiss András nagybörzsönyi festő­művész kapta, míg a LAM különdíját Cristina Gloria Oprişa szatmári képzőművésznek adományozták.                   (mózes)
 
Hozzászólások
Szavazás
Elégedett-e azzal, ahogyan a TEGA hótalanította Sepsiszentgyörgy utcáit az első havazás után?eredmények
szavazatok száma 375
szavazógép
2013-07-02: Közélet - :

Két érettségizőt kizártak

A tegnapi román nyelv és irodalom írásbelin két háromszéki vizsgázót kizártak, a beiratkozottak közül százhu­szonöten (7,41 százalék) nem jelentek meg, így 1396 idei, illetve korábbi végzős írta meg az első vizsgadolgozatot.
2013-07-02: Közélet - :

Pálúr János orgonaművész koncertezett

A gelencei falunapok egyik legjelentősebb eseménye Pálúr János orgonaművész szombat esti fellépése a felszegi Árpád-kori Szent Imre műemlék templomban.