Telt ház Besenyőn

2013. július 4., csütörtök, Közélet
Szeptemberig szinte folyamatosan foglalt a besenyői ifjúsági tábor. A hét épületben lévő 86 hellyel úgy próbálnak gazdálkodni, hogy a kihasználtság száz- százalékos legyen – mondta el érdeklődésünkre Kiss András István táborvezető, a megyei sport- és ifjúsági igazgatóság ifjúsági táborok osztályának munkatársa.
 
  • A felújított épületek kitűnő szállást nyújtanak            A szerző felvétele
    A felújított épületek kitűnő szállást nyújtanak A szerző felvétele
Az igazgatóság fenn­hatósága alá jelenleg csak a besenyői tábor tartozik, a zabolai, bodzakrasznai, kom­mandói és uzonkafürdői hasonló létesítmények épületeit átadták az önkormányzatoknak – tudtuk meg Kiss András Istvántól.
Három kategóriában szer­veznek táborozásokat. Pihe­nőtábort nemcsak Besenyőn, hanem az ország többi, szám szerint 68 más állami táborában, illetve a sport- és ifjúsági minisztérium által elfogadott 120 magán tá­borhelyen is. Szociális gondokkal szembesülő gyermekek számára 80 helyet tartanak fenn, ők nyolc kísé­rőjükkel Costineşti-en nya­ralhatnak. Tíz fogyatékkal élő is részesülhet táborozásban, őket gondozóik is kísérhetik. Augusztus folya­mán Besenyőn multikulturális tábort szerveznek: Hargita és Kovászna megyé­ből érkeznek magyar, román, cigány, szász és más nem­zetiségű résztvevők.
A tábor szolgáltatásait előzetes egyeztetés alapján szervezett csoportok is igényelhetik. Tíz gyermek után egy tanár ingyenes ellátásban és szállásban részesül, a pedagógusok kiskorú gyermeküket is magukkal vihetik. A létesítmény működési szabályzata meglehetősen merev, de minden esetben próbálnak alkalmazkodni a vendégek igényeihez – mondta a táborvezető.
 
Cikk megjelenési időpontja: 2013-07-04 00:00
Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint kétirányúvá kellene-e tenni a sepsiszentgyörgyi Gábor Áron utcát?eredmények
szavazatok száma 725
szavazógép
2013-07-04: Közélet - Fekete Réka:

Egyharmaduk megbukott (Nyolcadikosok vizsgája)

A tavalyinál kevéssel jobbak, de nem jók az eredmények a háromszéki nyolcadikosok egységes felmérőjén – derült ki a végleges eredmények tegnapi kihirdetése után közzétett megyei összesítőből.
2013-07-04: Közélet - Farkas Réka:

Számon kér a volt polgármester (Barót)

Egy éve vette át Barót város vezetését az RMDSZ, és ez idő alatt jóformán semmit nem sikerült felmutatniuk – véli Nagy István, aki előbb függetlenként, majd a Magyar Polgári Párt színeiben volt a város polgármestere. Kivárta az egy esztendőt, addig nem fogalmazta meg bírálatait, mert „ennyi idő mindenkinek jár, hogy bizonyítani tudjon” – fogal­mazott tegnap Sepsiszentgyörgyön tartott sajtótájékoztatóján.