Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Régiósítás fű alattFelszámolják a megyei mentőszolgálatot

2013. augusztus 23., péntek, Közélet

Hét regionális szolgálatba szervezi át az egészségügyi tárca az országban jelenleg működő negyven megyei mentőszolgálatot – az erre vonatkozó tervezetet tegnap bocsátotta közvitára az egészségügyi tárca.
 

Az átszervezés alapkoncepciója az a 2009-ben kidolgozott modell, mely révén összevonták a fővárosi, valamint az Ilfov megyei mentőszolgálatokat. A középrégió mentőszolgálatát például a Maros megyei átszervezésével, illetve a Fehér, Szeben, Brassó, Hargita és Kovászna megyei felszámolásával hozzák létre, szék­helye pedig Marosvásárhelyen lesz. Az átszervezésre vonatkozó kormányhatározat érvénybelépésével a megyei mentőszol­gálatok személyzete – azonos bérezéssel – a regionális szolgálatokhoz kerül át. A Hotnews portál szerint az adminisztratív posztok egy részét megszüntetik.
Mint arról korábban beszámoltunk, a kormány július 24-i ülésén döntött a megyei pénzügyi igazgatóságok régiósításáról, az intézkedést az országos adóhivatal átszervezésére vonatkozó kor­mányhatározat szabályozza. Victor Ponta kormányfő rámutatott: a regionális központok kijelölésekor azokra a városokra esett választásuk, melyek a legnagyobb számú adófizetővel rendelkeznek. A július végén elfogadott határozat értelmében Kolozsváron, Brassóban, Temesváron, Craiován, Jászvásáron, Ploieşti-en, valamint Bukarestben működnek a regionális pénz­ügyi központok.                              (dvk)

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint lesz-e előrehozott parlamenti választás idén?eredmények
szavazatok száma 108
szavazógép
2013-08-23: Közélet - Mózes László:

Egyszólamú közmeghallgatás (Rétyi faipari beruházás)

Száznál több résztvevővel tartottak közmeghallgatást tegnap Rétyen a tervezett faipari beruházásról, pontosabban az ahhoz kapcsolódó területrendezési tervről és a környezetvédelmi stratégiai hatásvizsgálatról.
2013-08-23: Közélet - :

Várnak a székely Balatonok

Végéhez közeledik a vakáció, a szabadságok ideje is lejáróban, az idő fokozatosan lehűl – ennek ellenére a nyár utolsó napjai, de még az őszelő is kecsegtethet kikap­csolódásra alkalmas napokkal. Sokan vízparton töltenék a nyugodt délutánt, csendes hétvégét – Háromszéken két nagy tavat látogatnak leginkább a kirándulók.