Első este az Osonó Bázison

2013. október 19., szombat, Közélet

Romba dőlt épületek, kukázók, koldusok, szélsodorta szemét, az egykori otthon emléke a lebontott ház udvarán – képek környezetünkből, amelyeket a sepsiszentgyörgyi Osonó Színházműhely által meghirdetett, Ami nem tetszik fotópályázatra küldött be harminckét hazai és magyarországi alkotó. Az Osonó tegnap tartotta évadnyitó előadását és egyben első rendezvényét saját székházában.
 

  • Albert Levente felvétele
    Albert Levente felvétele

A Park Hotel által a társulat rendelkezésére bocsátott tér egyelőre színháznak nem mondható, de a negyven férőhelyes játéktér már hangulatos, a mellette lévő csarnok berendezése, belakása még várat magára. Fazakas Misi, az Osonó rendezője, vezetője lapunknak elmondta, azt még nem tudják, hogy mire, milyen újabb programok irányába inspirálja őket majd a tér, de nagyszerű, hogy van saját székházuk, nem kell senkivel egyeztetniük a próbaidőt, az előadások, különböző rendezvények időpontját.
  A pályázatra beérkezett fotókat minikiállításon mutatták be, amelyek közül a debreceni Mostafa Mousa Otthon volt című alkotását találták a legjobbnak, a beküldött rövidfilmek közül pedig a marosvásárhelyi Máthé Endre Botond Rendszer című animációja nyerte a pályázat díját. A Faza­kas Misi által rendezett, Ahogyan a víz tükrözi az arcot című előadást 228. alkalommal mutatta be a társulat, majd a helyi sZempöl koncertjével zárult az Osonó Bázis avatója.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint mi lenne a helyes medve-ügyben?


eredmények
szavazatok száma 2332
szavazógép
2013-10-19: Közélet - :

A rendőrséget nem engedik (Decentralizáció felelősségvállalással)

A kormány felelősséget fog vállalni a decentralizálás törvénytervezetéért – jelentette be Victor Ponta a Szo­ciál-Liberális Szövetség tegnapi ülése után. A rendőrséget és a közrendészeti struktúrákat nem decentralizálják, ezeket külön fogják kezelni a törvénytervezettől – ismertette a kormányfő a kormánypártok szövetségének döntését.
2013-10-19: Közélet - :

Nem kell útdíjat fizetni (Székelyek nagy menetelése)

Az Országutak és Autópályák Országos Társasága (OAOT) elállt attól a szándékától, hogy úthasználati díj kifizetéséhez kösse az autonómiát követelő székelyek nagy menetelésének engedélyezését. Az úttársaság szerint a kérvényezett menetelés mégsem esik annak a miniszteri rendeletnek a hatálya alá, amelyre hivatkozva korábban úthasználati díj befizetését kérték.