Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Garaczi László és Nagy Ildikó Noémi SepsiszentgyörgyönVallomások az írásról

2013. október 19., szombat, Közélet

Hogy miként lesz az emberből író, arra számtalan válasz adható. Az igazán jó, szellemesek közé tartozik, amikor válaszát írásműbe önti a szerző, az író-olvasó találkozón pedig felolvassa azt.

  • Garaczi László, Nagy Ildikó Noémi és Fekete Vince            Albert Levente felvétele
    Garaczi László, Nagy Ildikó Noémi és Fekete Vince Albert Levente felvétele

Így kezdődött az Arcok és hátraarcok című találkozó szerda este a sepsiszentgyörgyi Tein Teaházban: Fekete Vince költő kérdésére a Ga­raczi László–Nagy Ildikó Noémi magyarországi írópáros egy-egy saját írással mutatkozott be és adta meg az alaphangját az eseménynek. Aztán vallottak magukról, írás­művészetükről, arról, hogy mit jelent számukra az alkotás, a nyelv, mit olvasnak, milyennek látják irodalom és valóság viszonyát, házastársak lévén hatnak-e egymás stílusára, mitől fél, ha fél egyáltalán az író. A Vancou­verben született, jelenleg Ma­gyaror­szá­gon élő Nagy Ildikó Noémi önvallomásából így derült ki, hogy lehet még magyar író abból, aki eredetileg zenésznek készül, a tengerentúlon látja meg a világot, és aki szá­mára gyermekként a magyar nyelv még csak úgy meghatározható, mint az a nyelv, amit a családtagokon kívül senki nem beszél. Ga­raczi László Flávia, avagy hogyan lettem én író című írásának felolvasása után pedig már inkább úgy tevődhetett fel kérdés a résztvevőkben: miért is nem lesz mindenkiből író, ha a nyelv ennyi játékot rejt magában, az irónia, önirónia pedig ily csodákra képes?

Hozzászólások
Szavazás
Mi a véleménye a koronavírus miatt elrendelt hatósági intézkedésekről?
eredmények
szavazatok száma 2359
szavazógép
2013-10-19: Közélet - Demeter J. Ildikó:

Nevessünk kínunkban is

Nem voltak éppen szép idők a nyolcvanas évek, de azért születtek olyan regények, amelyek ma is megnevettetik az olvasót, illetve Szávai Géza hallgatóit.
2013-10-19: Közélet - :

Műemlékeinkről Jászvásáron

Három, a térségünket érintő előadás hangzott el az október 14–17. között Jász­vásáron tartott, Monu­men­tul című országos műemlékvédelmi konferencián.