Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Kosárlabda, B-osztály: Kós Károly ISK—Brassói Korona 77—91

2008. január 28., hétfő, Sport

(27—20, 16—32, 16—21, 18—18)

Sepsiszentgyörgy, a Mikes Kelemen Főgimnázium Bogdán Antal-sportterme, mintegy 35 néző. Vezette: Stan D. és Hurmuz A. (mindketten Bukarestből). Kós Károly ISK: Mózes 4, Szőcs 16 (3x3), Fekete 13, Szávuly (2x3), Palkó 15 (1x3)—Forreiter 3 (1x3), Samuilă, Bernád 2, Tontsch 2. Brassói Korona: Găman 21 (4x3), Enescu 7 (1x3), Săuca 32 (1x3), Avădanei 19 (2x3), Bulai 5—Gherman, Boşalon 3 (1x3), Dascălu 3, Pascu, Gâdei.

Nagyon jól kezdtek a megyeszékhelyi kosarasok, s Palkóék pillanatok alatt nyolcpontos előnyre tettek szert. Ezalatt a vendégek magatehetetlenül szaladgáltak a pályán, és úgy tűnt, hogy újabb fölényes szentgyörgyi győzelemnek lehetünk a tanúi. A második negyedben azonban megváltozott a játék képe: a brassóiak pontot pont után szereztek, s mi közel öt percig nem tudtunk kosarat dobni. A Korona játékosai kihasználták pillanatnyi megtorpanásunkat, s az Avădanei, valamint Găman által dobott kosarakkal megszerezték a vezetést. Ezt követően ők irányították a játékot, mi pedig megpróbáltunk lépést tartani velük. Sajnos, nem sok sikerrel... A nagyszünet után nem változott semmi, a vendégek továbbra is uralták az összecsapást, mi csak néha-néha villantunk meg. A mérkőzés utolsó negyede nagyon kiegyensúlyozott volt, s egy kis szerencsével akár le is dolgozhattuk volna a brassóiak előnyét. Azonban Fortuna, a szerencse istennője nem tartott velünk, a hárompontos vonalon túlról eldobott labdák rendre célt tévesztettek, ezzel szemben a vendégek majdnem minden támadásukat kosárral fejezték be. Szombaton jobb volt a Korona, s gratulálunk a brassói gárdának a bemutatott játékhoz, illetve az elért győzelemhez. Dicséret illeti a szentgyörgyi fiúkat is, akik férfiasan küzdöttek, és az utolsó másodpercig harcoltak. Csupán egy csatát veszítettünk el, és nem a háborút.

Kikapott a Csíkszeredában vendégszereplő KSE is, amely négy alapjátékosát nélkülözve utazott a Hargita megyei városba, és az ifi II-es kosárlabdázókat felvonultató gárdának csak 97—48-as arányú vereségre futotta.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint lesz-e előrehozott parlamenti választás idén?eredmények
szavazatok száma 938
szavazógép
2008-01-28: Sport - Nagymohai:

Megállt az idő

Megállt az idő. Meg. Legalábbis úgy tűnik, ha az ember rákattint a megyei sportigazgatóság weblapjára, s ott 2008. január végén is csak 2007-es megyei versenynaptárt lát, s ha belenéz az egyesületek, klubok lajstromába, csupán 2002-es adatokat lát, olyan szuperóriás egyesülettel találkozik, mint a huszonöt szakosztályt számláló Sepsiszentgyörgyi Electrica, a fantomklubokról, -egyesületekről már nem is beszélve, megtudhatjuk, hogy azért mégis van Hockey Clubunk, igaz, nem csinál semmit, de van...
2008-01-28: Sport - x:

Kosárlabda, A-osztály: Nyertek a szentgyörgyi lányok

Megszerezte első tavaszi győzelmét a sepsiszentgyörgyi Mikes Kelemen ISK. A Váncsa Kató irányította csapat az elmúlt hét végén Nagyváradon vendégszerepelt, ahol 79—47 arányban győzte le a helyi CSU-t. A forduló további eredményei: Alexandria—Kolozsvár 76—63, Arad—Târgovişte 97—32, Dés—Jászvásár 47—71, Govora—Olimpia 87—43. A Rapid—Sportul Studenţesc összecsapás lapzárta után fejeződött be.