Sütő András szülőházaAz EMKE tulajdonában

2013. november 2., szombat, Közélet

Az Erdélyi Magyar Közművelődési Egyesület (EMKE) és az RMDSZ illetékesei aláírták Sütő András örököseivel azt az adásvételi szerződést, amely szerint az erdélyi magyar író pusztakamarási szülőháza magyar közösségi tulajdonba került.

  • Művelődési központ lesz        Kép: Eloerdely.ro
    Művelődési központ lesz Kép: Eloerdely.ro

Az EMKE áprilisban hirdetett közadakozást a 2006-ban elhunyt Herder- és Kossuth-díjas író szülőházának megvásárlására azt követően, hogy az örökösök kifejezték eladási szándékukat. Kötő József, az EMKE főtanácsosa közölte, sikerült megvásárolni az ingatlant, amelyet modellértékű létesítménnyé akarnak alakítani: emlékházat és művelődési központot működtetnek ott. A vételi ár hétezer euró volt, de megegyeztek az örökösökkel, hogy ebből háromezer eurót az épület felújítására fordíthatnak.

Hozzászólások
Szavazás
Ön készül nyaralni idén?
eredmények
szavazatok száma 1280
szavazógép
2013-11-02: Közélet - Demeter Virág Katalin:

Akikért az ima szól

Szeretteinkre, rokonainkra, isme­rő­sökre, jó barátokra emlékeztünk min­denszentek estéjén. Háromszék-szerte temetőink, sírkertjeink legszebb arcukat mutatták a november kezdetét hazudtoló, ragyogó napsütésben.
2013-11-02: Közélet - Fekete Réka:

Ünnepre készülve (XXV. Népzene- és néptánctalálkozó)

Egy évvel megalakulása után, 1991 novemberében tartotta az első népzene- és néptánctalálkozót a sepsiszentgyörgyi Háromszék Táncegyüttes. Kalotaszegi és mezőségi muzsikusok voltak a meghívottak, elkezdődött a gyűjtés.