Emberek az emberekért gálaLapunkat is kitüntették

2013. november 15., péntek, Közélet

Szerda este a bukaresti JW Marriott Grand Hotel konfe­renciatermében mintegy 300 résztvevővel tartották a tizedik Emberek az emberekért díj­átadó gálát, amely a je­len­tősebb hazai civil szer­vezetek és támogatóik éves seregszemléje.

  • Dana Deac televíziós újságíró díjazza a média képviselőit
    Dana Deac televíziós újságíró díjazza a média képviselőit

A Közösségi Kap­csolatokért Egyesület (ARC) és a Román-Amerikai Keres­ke­delmi Kamara (AmCham) szervezésében zajló rendezvényen több kategóriában jelölnek civil szer­vezeteket, támogató vállalatokat, a civil szférában dolgozó menedzse­reket, alap­gyűjtőket, illetve sajtótermékeket, a huszonkét tagú zsűri dönti el a díjazottak kilétét. Ha lenne a jótékony­ságnak olimpiája, a jel­öl­tek mindenike megérdemelne egy-egy érmet, olyan embe­reket és szervezeteket díjazunk ma, akik külön-külön, de együtt is sokat tettek egy jobb országért – hangzott el a gálán, amelyen a hazai üzleti és politikai élet személyiségei nem az adakozás mértékét, hanem annak hatását ismerték el. Így díjazták a sepsiszentgyörgyi Fleckhammer Ottót, aki a Háromszéki Közösségi Ala­pítvány alapítójaként és elnökeként tevékenykedett a közösségért, jelentős össze­geket adományozott ilyen célokra. A forrásteremtésben való aktív részvételéért több országos tévétársaság, illetve hírügynökség mellett a Sepsi Rádiót a támogatások össze­gyűjtését célzó műsorokért, lapunkat pedig a támogatási források mozgósításában nyújtott folyamatos segítségért díjazták.
A gálán egyébként olyan programok, illetve szervezetek és támogatók kaptak díjat, mint a Mentsük meg a Gyer­mekeket Egyesület Isten hozott erre a világra című programja, a Vodafone Ro­mánia Alapítvány az Esély az életre című nagyszabású egészség­ügyi programja, de díjaztak kis cégeket és nagy bankokat is.
 

Hozzászólások
Szavazás
Ön beoltatta-e magát koronavírus ellen?
eredmények
szavazatok száma 2637
szavazógép
2013-11-15: Belföld - :

Hírsaláta

NEVETSÉGES NÖVEKEDÉS. Öt lejjel nőtt augusztushoz képest az országos nettó átlagbér, amelyet szeptemberre 1609 lejben állapított meg az Országos Statisztikai Intézet. A növekedés mértéke 0,3 százalék, 2012 szeptemberéhez képest 4,6 százalék.
2013-11-15: Közélet - Tibodi Ferenc:

Horizont Minszk–Sepsi-SIC 97–65 (Minszkben is kikapott a Sepsi-SIC)

(20–21, 24–17, 30–12, 23–15)
Minszk, mintegy 200 néző. Vezette: Dariusz Lenczowski (lengyel), Elena Chernova (orosz), Per-Kristian Larsen (norvég). Minszk: Troina 7/3, Trafimava 7/3, Khomenchuk 23, Tarasava 6, Likhtarovich 21/6–Baklaha, Lipinskaya 2, Ivashchanka, Khatsko, Anufryienka 28/9, Nadzezhka 1, Kress 2. Edző: Anatoli Buyalski.