Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Gyakorlat Németországban

2013. december 3., kedd, Gazdakör

Újabb külföldi mezőgazdasági gyakorlat lehetőségét biztosítja az illyefalvi LAM Alapítvány. Ezúttal a Bajor Parasztszövetséggel együttműködve agroturisztikai panziókban és mezőgazdasági farmokon kínálják a németországi tanulási és munkalehetőséget – tudtuk meg id. Orbán Miklóstól, az alapítvány munkatársától.
 

18–21 éves jelentkezőket várnak, akik rendelkeznek me­zőgazdasági, állatgondozói ta­pasztalattal,  gépkezelői isme­retekkel. Előnyben azok, akik ismerik a német nyelvet. A jelentkezési határidő december 20. 600 eurós átlagkereset mellett szállást, étkezést biztosítanak a hat hónapos gyakorlaton. Belgiumban is van egy munkahely, ott húsmarhafarmra várnak gyakornokot – mondta el Orbán Miklós.
A panziósok számára (lá­nyoknak) jövő év január 6. és február 15. között terveznek tanfolyamot 15 fős csoportokban. A németországi kiutazásra február második felében kerül sor. A 100 órás, 30 munkanapos tanfolyam során intenzív németnyelv-oktatásban, gasztronómiai, vendégfogadási, elszállásolási alap­ismeretek elsajátításában ré­szesülnek a hallgatók.
A farmokon dolgozni kí­vánók számára jövő év január 15. és február 15. között lesz tanfolyam, kiutazásra ugyan­csak február második felében kerül sor.
Az intenzív németnyelv-tanulás mellett növénytermesztési, állattenyésztési és géptani alapismereteket kap­hat­nak a hallgatók, 15 órányi gyakorlati képzésen is részt vesznek. (B. G.)

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint tisztségben marad-e a Dăncilă-kormány év végéig?


eredmények
szavazatok száma 296
szavazógép
2013-12-03: Gazdakör - Incze Péter:

Megkülönböztetett területalapú támogatás

A mezőgazdasági miniszter múlt hét végén újból megerősítette elhatározását, miszerint a területalapú támogatás nagy­sága változó lenne a birtokolt, illetve megművelt terület mérete függvényében. A szakminiszter Brăilán tett látogatásakor ismertette újból elgondolását.
2013-12-03: Gazdakör - :

Hírlugas

Emberi sajt
Christina Agapakis amerikai tudós és Sissel Tolaas norvég illatszakértő egy dublini kiállításon tizenegy sajtot mutatott be, amelyhez a tejet a saját baktériumállományukkal oltották be. A baktériumokat orrból, fülből és köldökből vették, amiben az esemény kurátora is segítségükre volt.