Cselekvően várakozzunk

2013. december 18., szerda, Közélet

A kéz, amit kinyújtunk, a hang, amivel vigasztalunk, a simogatás, amivel fájdalmat enyhítünk, mind olyan cselekedet, amivel a szeretet szolgálatát végezzük – hangsúlyozta rövid igehirdetésében Nagy Zsolt református lelkipásztor tegnap a sepsiszentgyörgyi Diakónia Keresztyén Alapítvány idős gondozottai számára szervezett karácsonyváró ünnepségen a sepsikőröspataki sportcsarnokban.
 

  • Albert Levente felvétele
    Albert Levente felvétele

Kovászna és Barót után a Diakónia a Sepsiszentgyörgy környéki falvak egyedül élő, illetve beteg idős emberei számára szervezte meg a sze­retetdélutánt, amelynek hangulatát a helyi Kálnoky Lud­milla Általános Iskola gim­nazistái által bemutatott zenés műsor tette ünnepivé. A diákok kis történetükkel a szegénységben, de annál nagyobb szeretetben megélt ré­gi karácsonyokra emléke­z­tet­tek, amikor a kalácsnak, a dió­­nak, mogyorónak nagyobb volt a becsülete, mint mostanában, amikor a karácsony sokaknak a drága ajándékokról, roskadásig meg­ra­kott vacsoraasztalokról szól.
Tóth Anna, a Diakónia idősgondozó szolgálatának vezetője hangsúlyozta, azért tartják fontosnak évről évre megszervezni az idősek karácsonyát, mert közülük sokuknak nehéz vagy lehetetlen eljutni egyedül a templomba, és ebben a közösségben erőt, kitartást meríthetnek a mindennapokhoz.
Nagy Zsolt lelkipásztor Lukács evangéliumából vett idézettel hívta fel a figyelmet arra, hogy várakozzunk, és éljük meg az ünnepet cselekvően, „akinek két ruhája van, adjon annak, akinek nincs, és akinek van ennivalója, hasonlóan cselekedjék”. Fekete József plébános többek között arról szólt, hogy a családokban Isten áldásaként vannak jelen az idősek, Tordai Ernő unitárius tiszteletes pedig imát mondott mindazokért, akik megérték a tisztes öregkort.
A helyi, sepsiszentgyörgyi, kálnoki, bodoki, gidófalvi, sepsiillyefalvi, rétyi időseket köszöntötte Kisgyörgy Sándor kőröspataki polgármester, majd a református és unitárius nőszövetség, illetve a katolikus nőegylet forró teával és süteménnyel kínálta meg az ünneplő közösséget.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint ki a legfőbb hibás a kormányválságért?


eredmények
szavazatok száma 159
szavazógép
2013-12-18: Közélet - Demeter J. Ildikó:

Bőségvarázslók

A táltos időkből megmaradt népszokás a regölés, amelyet Sepsiszent­györgyön a Míves Házban működő hagyományőrzők elevenítettek fel a részt vevő gyermekek és szülők, no meg a bámész járókelők nagy-nagy örömére.
2013-12-18: Közélet - Demeter Virág Katalin:

Angyalfia háromszor (Hármas ikrek Sepsiszentgyörgyön)

Korábban és különleges ajándékkal érkezett idén az angyal Kusztura Juliannához és Dónáth László Zsolt­hoz, a sepsiszentgyörgyi fiatal pár hármas ikrei immár negyedik hónaposak. S bár hasonló hír hallatán hajlamosak vagyunk előbb a gyermekneveléshez kötődő feladatokra nehézségként gondolni, a fiatalok őszinte öröme, hozzáállása jól példázza: a kicsik érkezése életük legszebb ajándéka, általuk vált erősebbé az eddig közösen megélt tíz év köteléke is.