Banner Zoltán és Bogdán László Bárka-díja

2008. február 2., szombat, Kultúra

Banner Zoltán békéscsabai művészettörténész, költő és Bogdán László sepsiszentgyörgyi író, költő a Bárka-díj idei kitüntetettje.

A Bárka szerkesztősége a díjat 2000-ben alapította, s azóta minden évben a magyar kultúra napja alkalmából adja át. Azon szerzők kaphatják meg, akik a laphoz hosszabb ideje kötődnek, illetve a kiadványt az adott évben több jelentős publikációval gazdagították. A szerény pénzjutalom mellé Kiss György gyulai származású szobrász és éremművész kisplasztikája jár. A díjat többek között olyan kiválóságok érdemelték már ki, mint Tandori Dezső, Zalán Tibor, Nagy Gáspár, Vámos Miklós és Varró Dániel. Tavaly óta a lap az interneten is elérhető. A www.barkaonline.hu-n nemcsak a nyomtatásban megjelent írásokat, hanem további tárcákat, interjúkat, regényrészleteket is olvashatunk.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint bejut-e a Sepsi OSK labdarúgócsapata a felsőházi rájátszásba?eredmények
szavazatok száma 181
szavazógép
2008-02-02: Kultúra - x:

A vígjátékrendező, Keresztes Attila

Szilveszterre készült az idei évad harmadik nagytermi előadása a Tamási Áron Színházban. Kellér Dezső―Paul Schönthan―Franz Schönthan A szabin nők elrablása című szórakoztató, zenés bohózatot Keresztes Attila vitte színre, aki korábban A csárdáskirálynő című nagy sikerű előadást rendezte a társulatnál. A sepsiszentgyörgyi származású rendező eddigi pályafutásáról és e mostani produkcióról vall a továbbiakban.
2008-02-02: Kiscimbora - x:

Csoóri Sándor: Farsang napi kutyabál

Pap Andrea Zita rajza
De érdekes volna,
ha kutyabál volna,
farsang napján
minden kutya
bálba kutyagolna.