Telnek a Diakónia-perselyek

2014. január 4., szombat, Közélet

Alig több, mint egy esztendő alatt 43 ezer lej, a pályázati önrész szinte ötöde gyűlt össze a sepsiszentgyörgyi Diakónia Keresztyén Alapítvány által létesítendő gondozóotthon épí­tésére.

  • Az otthon látványterve
    Az otthon látványterve

Az alapítvány a gyűjtést 2012 októberében hirdette meg, ötezer kartonperselyt, az otthon látványtervének fény­képét feltüntető bögrét osztott szét a lakosság körében, amely­be 50 banisokat gyűjtöttek, és kiszámították, ha minden perselybe kerül legalább tíz eurónak megfelelő összeg, akkor előteremthetik a létesítmény felépítéséhez szükséges tíz százaléknyi önrészt. A Diakónia havonta hétszáz-nyolcszáz idős háromszéki beteget lát el otthonában, az említett központot azok számára kívánják létrehozni, akik egyedül élnek, és állandó ápolásra szorulnak, demenciában, illetve Alz­heimer-kórban szenvednek, és akiknek daganatos betegségük okán sajátos gondozásra van szükségük. (fekete)

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint ki a legfőbb hibás a kormányválságért?


eredmények
szavazatok száma 161
szavazógép
2014-01-04: Közélet - :

Forgalom a sürgősségen

A sepsiszentgyörgyi Dr. Fogolyán Kristóf Megyei Sürgősségi Kórház sürgőségi osztályán nagy volt a forgalom esztendőfordulón.
2014-01-04: Közélet - :

Halálos baleset Vargyason

Óév utolsó napján, este negyed kilenckor Vargyas főútján egy gépkocsivezető észrevett egy úttesten fekvő embert. Miközben hívta a 112-es sürgősségi hívószámot, egy ellenkező irányból érkező autó áthajtott az 57 éves férfi testén.