4—2 Futsal, B-osztálySpicom—Gyergyószentmiklós 9—3

2008. február 4., hétfő, Sport

Sepsiszentgyörgyi városi sportcsarnok, közel 500 néző. Vezették: Gabriel Gherman és Viorel Sandu (mindketten bukarestiek). Spicom: Buceleanu—Bokor, Bende, Bocz, Kulcsár—Suciu, Mánya, Tóth, B. Levente, Farkas, B. Loránd.

Gyergyó­szentmiklós: Szabó—Nagy, Vînou, Pilarţ C., Covrig—Péter, Pilarţ L., Bodu. Gólszerzők: Bokor (1., 3.), Kulcsár (5.), B. Levente (19., 25.), Mánya (33.), Farkas (34.), Pilarţ C. (39. — öngól), Bende (40.), illetve Covrig (4.), Nagy (20.), Bodu (35.). Sárga lap: Covrig (8.). Szabálytalanság: 12—11. Szöglet: 16—16. Tízméteres: 2/0—2/0.

Villámrajtot vett a sepsiszentgyörgyi csapat, s már az első támadás után vezetett. Két perccel később Bokor egy nagyon szép egyéni akciót követően újra bevette a vendégek kapuját, aztán Covrig szépített. A gyergyói csapat öröme nem tartott sokáig, hiszen a 5. percben Kulcsár visszaállította a kétgólos különbséget. Az első felvonás felénél a gyergyószentmiklósi együttes begyűjtötte a hatodik csapathibáját is, a tíz méterről elvégezendő büntetőrúgást viszont Bokor elpuskázta. Pár perccel később újabb tízméterest kapott a Spicom, amit Bocz hagyott ki. Ez idő alatt nekünk is kigyűlt a hat csapathiba, a büntetőt Covrig a kapusunkba lőtte. Az első félidő hajrájában egy ellentámadás után B. Levente megszerezte csapatunk negyedik gólját, majd egy jól kidolgozott támadás után Nagy szépített. A játékrész utolsó pillanataiban a gyergyóiak újabb tízméterest hagytak ki, ezúttal Pilarţ révén. A ,,keményebb" első félidő után egy csendesebb második felvonás következett, amelyet a Spicom kezdett jobban. Annyira jól, hogy a 25. percben B. Levente ötödször is betalált Szabó hálójába. Ezt követően a vendégek átvették a játék irányítását, s Bodu, Péter, illetve Pilarţ L. révén többször is közel kerültek a gólszerzéshez. Mánya a 33. és Farkas a 34. percben egymás után kétszer is megzörgette a vendégek hálóját. A 35. percben Bodu megszerezte a Hargita megyei csapat harmadik gólját, a 39. percben Suciu lövését Pilarţ C. ütötte be saját kapujába. A végső sípszó előtt Buceleanu remekül indította Bendét, aki senkitől nem zavartatva Szabó mellett a kapuba gurította a labdát. A mérkőzés legjobbja Buceleanu volt, aki egy nagyon remek napot fogott ki, s parádés védéseivel többször megmentette csapatát.

A 12. forduló mérkőzései: (febr. 9—10.): Piskitelep—Déva, Gyergyószentmiklós—Marosvá­sárhely, Craiova—Spicom.

Hozzászólások
Szavazás
Ön készül nyaralni idén?
eredmények
szavazatok száma 1790
szavazógép
2008-02-04: Sport - Áros Károly:

Elkopott kitartás (Periszkóp)

A Kovászna megyei RMDSZ zászlóvivőjének szánták a női kézilabdát a szövetség illetékesei. S ebbe a szerepbe valósággal belehajszolták az MSC együttesét — körültekintés, a sportág igazi hátterének (sportos hátterének) ismerete, a város gazdasági potenciáljának (kimondottan sportszempontból) figyelembevétele nélkül.
2008-02-04: Sport - x:

Seregszemle Hargitafürdőn (Kutyás szán)

A mifelénk még eléggé gyerekcipőben járó sportág, a kutyás szán igazi seregszemlét tartott a múlt héten Hargitafürdőn. Erdély több településéről —Sepsiszentgyörgyről is —, Magyarországról érkeztek szánok, kutyák, hajtók, s a népessé kerekedett mezőny igencsak szép, izgalmas és látványos küzdelmet vívott. Eredmények: