Vendégcsalogató Nemere Útja

2014. január 11., szombat, Közélet
Befejeződött január 6-án a kézdivásárhelyi Zöld Nap Egyesület által megnyert Zöld Úton (On the green road) program. Az elmúlt tizenegy hónap tevékenységét Ráduly Attila, a Zöld Nap Egyesület elnöke és Derzsi Katalin, a kezdeményezés mentora értékelte a minap.
 
A céhes városban ez volt a második ilyen jellegű projekt, mely a Fiatalok lendületben program részeként valósult meg. A cél a Nemere Útja zöld útvonal fejlesztése, valamint a környezettudatos nevelés fontosságának hangsúlyozása. Három­szék leghosszabb zöld útvonaláról a fejlesztés során kiadtak egy százoldalas könyvet, új arculatot kapott a Nemere Útja portálja, ismertető társasjátékok készültek, leforgatták az útvonalat bemutató filmet, mely turistacsalogatóként nyújt ízelítőt vidékünk természeti és kulturális értékeiből. Ugyanakkor számos kerékpártúrát, előadást, kiállítást és színes eseményt szerveztek – hangzott el a beszámolón. A francia Elaine Ivassenko és Emmanuelle Baillet, valamint a spanyol Gema Puerma Castillo önkéntes is elutazott Kézdivásárhelyről. „Idegen nyelveket tanultunk, több száz embert megmozgató rendezvényeket szerveztünk a megye különböző területein, nem utolsósorban pedig megtanultunk toleránsabbak lenni és elfogadni a másságot” – értékelte az elmúlt tizenegy hónapot a program koordinátora. Ráduly Attila tájékoztatása szerint legközelebb júniusban fogadnak három újabb önkéntest.
Hozzászólások
Szavazás
Megalapozottnak tartja-e az európai tisztségviselők Romániát érintő bírálatait?
eredmények
szavazatok száma 100
szavazógép
2014-01-11: Belföld - :

Hírsaláta

ECKSTEIN BRÜSSZELBE VÁGYIK. Indulna a május 25-én tartandó európai parlamenti választásokon Eckstein-Kovács Péter – írja a Szabadság. Az RMDSZ politikusa a lapnak adott exkluzív nyilatkozatában elmondta: úgy érzi, rendelkezik azokkal a képességekkel, hogy európai parlamenti képviselőként is helyt tudjon állni. „Végleges döntést jelölésemről akkor hozok, amikor megismerem a megyei szervezet álláspontját. Természetesen számítok más megyei szervezetek és platformok támogatására is” – mondta Eckstein. (Szabadsag.ro)
2014-01-11: Közélet - :

Székelyföldi galamb- és kisállatszemle

Tegnap kezdődött és vasárnapig tart a kézdivásárhelyi sportcsarnokban a helybeli Columba Galamb- és Kis­­állat­tenyésztők Egye­sülete által szervezett nagyméretű kiállítás, amelyre több mint száz kézdivásárhelyi, sepsiszentgyörgyi, csík­szeredai és székelyudvarhelyi kisállatte­nyész­tő hozott 270 nyulat, 230 szárnyast és 760 galambot.