BarótFolytatják az együttműködést a Diakóniával

2014. január 18., szombat, Közélet

Barót tanácsának legutóbbi ülésén minden helyi képviselő támogatta azt a határozattervezetet, amely értelmében a város újabb esztendőre szerződést köt otthoni betegápolásra a Diakónia Keresztény Alapítvánnyal. Egyelőre elutasították az alapítvány kérését, hogy havi kétszáz lejjel emeljék a támogatást, ám ígérték, ha módjukban áll, növelik a jelenlegi 3500 lejes összeget.
 

Baróton főállásban egy nővér és egy ápoló látja el a mintegy ötvenhét rászorulót, mosodájukban megközelítőleg ugyanennyi ember ruházatát tisztítják. A legnagyobb költséget a fizetések biztosítása, az üzemanyag ára, székhelyük bére és a fogyóanyagok beszerzése jelenti – a bevétel közel felét a várostól kapott támogatás (47 százalék), az alapítvány saját forrásai (pályázatok révén és zömében külföldi adományokból 44 százalék) és az ellátottak hozzájárulása (9 százalék) teszi ki – derült ki Tóth Anna programfelelős szavaiból, aki tavalyi tevékenységüket ismertette.
A tanácstagok arra voltak kíván­csiak, az ellátottak miként járulnak hozzá ápolásuk költségeihez, de az alapítvány erdővidéki tevékenységére is rákérdeztek. Tóth Anna elmondta: díjuk jelképesnek mondható, hiszen megszabásánál a kiszállások számát veszik figyelembe, a legtöbb törődést kívánóktól is mindössze nyugdíjuk öt százalékát kérik. A tájegységben végzett munkájukról szólva úgy fogal­mazott, hogy Bölön kivételével mindegyik önkormányzattal szerződéses viszonyban állnak, így több száz beteg ellátásában vesznek részt. A tanács­tagokat arra biztatta, saját körükben népszerűsítsék a betegeket ellátó családtagok, illetve a szeretteiket elvesztők segítségére létrehozott támogatócsoportokat, hiszen a lelki segítségnyújtás legalább olyan fontos, mint a fizikai.

Hozzászólások
Szavazás
Ön beoltatta-e magát koronavírus ellen?
eredmények
szavazatok száma 1784
szavazógép
2014-01-18: Belföld - :

Hírsaláta

ELUTASÍTJÁK AZ ORSZÁGEGYESÍTÉST. Feb­ruár 2-án népszavazást tartanak a moldovai Gagauz Autonómiában és az ország bolgárok lakta területein a belorusz–orosz–kazah vámunióhoz való csatlakozásról. Komrat szerint a népszavazás válasz Traian Băsescu román elnök Románia és Moldova egyesülését illető kijelentéseire.
2014-01-18: Közélet - Fekete Réka:

Támogatják a diáktanácsokat

A Háromszéki Ifjúsági Tanács jogi hátteret biztosít a diáktanácsoknak a pályázáshoz, ezáltal is segíti őket, hogy programjaikat megvalósíthassák – közölte Oltean Csongor, a HÁRIT elnöke. A szervezet tegnap sajtótájékoztatón jelentette be, hogy tizenötezer lej értékű pályázatot nyújtott be a megyei tanácshoz, amiből közel húsz diáktanács programját támogatná.