Jankovics Marcell vándortárlata

2014. február 6., csütörtök, Közélet

A kézdivásárhelyi Incze László Céhtörténeti Múze­umban tegnap Balázs József gyergyóalfalvi festőművész, tanár bemutatta Jankovics Marcell Kossuth-díjas grafikusművész Se­bestyén Gyula Gesta Hungarorum című eposzához készült ötven­darabos sorozatának vándortárlatát, mely ötödik, egyben utolsó állomáshelyére érkezett.

  • Dimény Attila, Balázs József és Tóth Norbert. A szerző felvétele
    Dimény Attila, Balázs József és Tóth Norbert. A szerző felvétele

A megjelenteket Dimény Attila intézményvezető köszöntötte, a megnyitón Tóth Norbert, a budapesti Forrás Művészeti Intézet igazgatója is jelen volt, akinek köszönhetően létrejött a székelyföldi vándorkiállítás. A Kossuth-díjas művész üzenetét kivetítették. Közreműködött a Molnár Józsiás-iskola régizene-együttese, amely az elmúlt századok muzsikájával hangolta rá a hallgatóságot a tárlatra. A kiállítás február 28-ig tekinthető meg. (Iochom)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Ön szerint ki a felelős a közel-keleti konfliktusért?


eredmények
szavazatok száma 2282
szavazógép
2014-02-06: Közélet - :

Verespatak dokumentumfotókon

Verespatak napja nevű rendezvényt tartott tegnap délután a sepsiszentgyörgyi Életfa környezetvédelmi klub a Kónya Ádám Művelődési Ház pincéjében, Kovács László Attila fotográfus verespataki képeiből vetített.
2014-02-06: Közélet - :

Halálos baleset

Halálos áldozatot követelő baleset történt kedd este a 11-es országúton, a dálnoki kanyarban. A dálnoki le­térőtől Maksa felé haladó, a dálnoki S. L. A. (26) által vezetett személygépkocsi levágta a kanyart, és frontálisan ütközött egy szabályosan közlekedő haszonjárművel.