Salzburgban az Osonó

2014. február 8., szombat, Közélet

Ma este Salzburgban mutatja be a sepsiszentgyörgyi Osonó Színházműhely a Fazakas Misi által rendezett Ahogyan a víz tükrözi az arcot című előadást, amellyel az elmúlt két és fél év alatt a társulat két kontinens tizenhat országában lépett színpadra.

A 275. bemutató része a január közepén kezdődött öthetes európai turnénak, amelyet a budapesti Tiszta Formák Alapít­vány támogat. Az előadás a napokban meghívást kapott a má­jusi Marokkói Nemzetközi Színházi Fesztiválra is.       (fekete)

Hozzászólások
Szavazás
Mi a véleménye arról, hogy Sepsiszentgyörgyön a járványügyi vörös forgatókönyv lépett életbe?

eredmények
szavazatok száma 327
szavazógép
2014-02-08: Közélet - Hecser László:

Székelyföld szellemi értékeiről

Székelyföldi kultúrateremtésről, több évszázad alatt felhalmozott szellemi értékeinkről, a művelődési havilap éltetéséről, a góbé nyelv gazdagságáról és a fenntartóhoz fűződő viszonyról is szó esett kedd este Baróton, Erdővidék Múzeumában a Székelyföld kulturális folyóirat szerkesztőivel, Lövétei Lázár Lászlóval és Molnár Vilmossal tartott közönségtalálkozón, illetve a Székely Könyvtár sorozatban megjelent kötetek bemutatóján.
 
2014-02-08: Világfigyelő - :

Megkezdődött a téli olimpia

Kezdetét vette Szocsiban a XXII. téli olimpia: a 16 napon át tartó versenysorozatot Vlagyimir Putyin orosz államfő nyitotta meg tegnap este az Olimpiai Stadion elnöki páholyából.